***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Ağustos 2009 Çarşamba

ÇORLU BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN HİZMET ATAĞI








Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Asfalt Şantiyesi’nin faaliyete geçmesinin ardından asfaltlandırma çalışmalarına başlayanÇorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yeni iş makinelerinin alınmasıyla asfaltlama çalışmalarına hız verdi.
Geçtiğimiz Temmuz ayında faaliyete geçen Asfalt Şantiyesinde günde 450 ton asfalt üretiliyor. Üretimde kullanılan mıcır taşı ve zift hammaddeleri yeni kurulan kantarda tartıldıktan sonra stok alanında biriktiriliyor. Üretim planlamaları doğrultusunda şantiyede işlenerek asfalt haline getiriliyor. Şantiyede üretilen asfaltlar kamyona yüklendikten sonra tartılıp asfalt serim ve yama ekiplerinin çalışma bölgelerine sevk ediliyor.
Asfalt Şantiyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Şantiye Şefi Ahmet Eroğlu, “Asfalt Şantiyesi 1994 yılında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından kuruldu. Bu tarihten 10 yıldan uzun bir süre asfalt üretiminde kullanıldı. Önceki dönemde bakımı yaptırılmadığı için arızalandı. 2005 yılında faaliyetlerine son verilerek ihaleyle asfalt alımına başlandı. Ünal Baysan’ın tekrar Belediye Başkanlığı görevine gelmesinden sonra asfalt şantiyesinde bakım yaptırıldı ve bu sayede üretime yeniden başladık. Çorlu Belediyesi olarak asfaltı kendimiz üretmemiz maliyeti düşürdüğü gibi daha seri çalışmamızı sağlıyor. Özellikle asfaltlama çalışması yapılırken yollarda trafik yoğunluğunun az olduğu saatleri tercih ediyoruz. Asfalt üretimini bu doğrultuda yapıyoruz. Önümüzdeki yıl Asfalt Şantiyesine daha ileri teknolojiye sahip saatte 160 ton kapasiteli bir ünite daha ekleyerek üretim kapasitemizi yükseltmeyi planlıyoruz.”dedi. Yeni yol yapım projeleri hakkında da bilgiler veren Eroğlu, “Bülent Ecevit Bulvarı’nda çalışmalar sürüyor. Personelimiz iş makineleriyle bölgede zemin hazırlığı yapıyor. Dolgu malzemeleri serildikten sonra asfaltlanacak. Bulvarın 1. etabı olan Tekirdağ Yolu ile Cumhuriyet Parkı arasındaki bölgeyi 2010 yılına kadar tamamlamayıp hizmete açmayı hedefliyoruz. Bülent Ecevit Bulvarı’nın yanı sıra Dumlupınar Caddesiyle ilgili benzer bir projemiz var. Bu iki proje tamamlandığında Çorlu’da trafik sorunu çözülecektir.”diyerek sözlerini bitirdi.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı bir serim ekibi ve iki yama ekibi bulunuyor. Yama ekipleri Çorlu’nun çeşitli yerlerinde bozuk yollarda çalışırken serim ekibi yoların asfalt yüzeyini yeniliyor. Bu ekip Sağlık Mahallesinde başta Gündoğdu Caddesi olmak üzere birçok önemli caddeyi asfaltlandırdı. Doğalgaz altyapı çalışmalarında bozulan yollar greyder ile düzlendikten sonra temizlenip asfalt seriliyor. Vakumlu silindirle sıkıştırılarak zeminin yüzeyi düzleniyor.
Fen İşleri Müdürlüğü personeli Sabahattin Çiçekçi, Sağlık Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde göstererek yapılan çalışmaları anlattı. “Yeni gelen ve 2010 yılında gelecek olan iş makinelerimizle, doğalgaz çalışmaları, altyapı durumu, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetleri de dikkate alınarak, planlı bir şekilde bir program dahilinde Çorlu’nun bütün mahallelerinde çok daha hızlı bir çalışma planlıyoruz. Sağlık Mahallesi’nde Caddelerin büyük bölümünü tamamladık. Çalışmaları hızlı bir şekilde yürütebilmek için Ana Caddelere ağırlık verdik. Ara sokaklar ve geçiş yollarını daha sonra tamamlayacağız. Aynı çalışmaları daha sonra Yeşiltepe Mahallesi’nde yapacağız. Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde bozuk yolları en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz.”diye konuştu.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...