***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ağustos 2009 Salı

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı


Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu (11.08.2009)Tarihinde toplandı.
Saat 13.00’te Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar başkanlığında yapılan toplantıya Kalfalar’ ın yanı sıra Yürütme Kurulu üyeleri Nedim İşlek, Selma Sucuka, Sadi Kuru ve Raif Perçin katıldı.
Toplantıda yapılan görüşmeler sonucu Keşan Tarım İlçe Müdürlüğü’ne yeni bir hizmet binası yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunulması ve konuyla ilgili olarak 18 Ağustos 2009 Salı günü Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda demokratik kitle örgütleri ile saat bir toplantı düzenlenmesi konusunda karar alındı.
Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da şöyle;
“İlçemiz konum itibari ile; Edirne-Çanakkale-İzmir, Yunanistan-Tekirdağ-İstanbul karayollarının kesiştiği kavşak noktasında bulunmaktadır.
İlçemiz, merkez ilçe, 5 belde ve 44 köy yerleşimi ile birlikte 50 yerleşim noktasından ibarettir.
1.086.990 dekar yüzölçümünün ; % 51’ini tarım arazisi, %38’îni orman arazisi, %6’sını çayır ve mera arazisi,% 5’ini de tarım dışı alanlar oluşturmaktadır.
İl genelindeki tarım arazilerinin de %14,7 sini oluşturmaktadır.
Hayvan varlığı ile de ilçemizin ekonomisine önemli diyebileceğimiz oranlarda ekonomik katkı sağlamaktadır.Saros Körfezi’nin su ürünleri açısından önemini de hatırlatmak isteriz.
Bütün bu ön bilgilerden sonra gerek ilçemizin ve de gerekse bölgemizin ekonomisinin tarıma dayalı bir yapı içinde olduğu da görülmektedir.
Tarımla ilgili bu ve buna benzer konuları çoğaltabiliriz. Ancak esas konuyu gündeme taşımak istiyoruz. Konumuz, tarım ilçe müdürlüğü hizmet binası ile ilgili olacaktır. Maalesef bugün ilçe müdürlüğümüzün bir hizmet binası olmaması bizlerin bu konuyu ele almamıza neden oldu.
Konu ile ilgili bazı araştırmalar yaptık. Aslında geçmişte ilgililerin ilçemize bir hizmet binasını kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını gördük. Ancak çalışmalar he nedense netice vermediğini de gördük.
1993 yılında dönemin idaresi tarafından tarım ilçe müdürlüğüne hizmet binası yapılması için teklifte bulunulmuştur.Tarım Bakanlığı’ndan gelen yazı da mevcut yerin yetersiz olduğu gerekçesi ile bu konu bu safhada kalmıştır.
1995 yılında tarım ilçe müdürlüğünün devamı olan arsa belediyemizden istenilmiş netice alınamamıştır. Bunun üzerine tarım ilçe müdürlüğüne ait mevcut arsa üzerine Bayındırlık İl Müdürlüğü’ne 1998 yılında 6 kat planlık bir proje hazırlatılmış ve proje bakanlığa teklif edilmiştir. Netice alınmamıştır.
Bu çalışmalar yapılırken diğer taraftan da başka imkanlar araştırılmış ve mevcut DSİ işletme binasını gerekçeli olarak 2005 yılında tahsisi istenmiştir. Yani mevcut yerin bir tarım sitesi olarak ele alınması düşünülmüş ve bu gerekçe ile talep edilmiştir.
Her iki noktanın da ulaşım açısından pek bir zorluğunun olmadığı da görülmektedir.
Hayvan hareketleri açısından da bakıldığında her iki noktanın da uygun olduğu görülmektedir.
Yaptığımız bu tespitler neticesinde ;
Tarım İlçe Müdürlüğü’nün mevcut arsası üzerinde mevcut proje ışığında bir hizmet binası yapılabilir. Bu yapılandırmaya yetkililerimizin uygun görmesi durumunda ilgili sivil toplum örgütleri de dahil edilmek sureti ile de tarım sitesi oluşabilir.
Mevcut DSİ işletme tesisleri tekrar gündeme getirilebilir. Burada da ilgili sivil toplum örgütleri düşünülebilir.
Mevcut bu durumun dışında ; ilçemizin gelişmesi de dikkate alınarak ve kabullenilebilecek bir yerde de ihtiyaçlara cevap verebilecek bir hizmet binası yapılabilir.
Takdir edilir ki; öncelikle ilgili makamlarımızın ve de ilgili sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konsarsuyumuna ilave olarak verilecek siyasi destek ile kısa bir süre içersinde Keşan’ımıza yakışır bir tarım müdürlüğü binası olur diye düşünmekteyiz.”
Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, Keşan Tarım İlçe Müdürlüğüne Hizmet Binası kazandırılması amacıyla köy, belde ve mahalle muhtarları ile demokratik kitle örgütlerinin görüşlerini almak, birlikte hareket edebilmek amacıyla 18.08.2009 Salı saat 11.00`de Şoförler Odası Derviş Günday Salonunda toplantı yapılmasına karar verildiğini de belirtti.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...