***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çalışmalarını Dört Koldan Sürdürüyor.










Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarına hız verdi. Belediye bünyesinde 19, yüklenici firmaya bağlı 141 personel ve 27 araç hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü yeni projelerle çalışmalarının kapsam ve etkinliğini arttırmayı hedefliyor.
Temizlik İşleri Müdür V. Ünal Nişancı, yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu: “Temizlik İşleri bünyesinde yapılan çalışmalar; çöp toplama, tıbbi atık toplama, Fabrika ve Plazaların atıklarının toplanması, geri dönüşümlü atıkların yerinde ayrıştırılmasını kapsamaktadır. Ekiplerimiz Çorlu genelinde cadde ve sokakların temizliğini düzenli bir şekilde yapıyor. Önümüzdeki aylarda daha kapsamlı çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Eylül ayında yapılacak ihaleden sonra personel ve araç sayısında artış olacak. Alınacak yeni ekipmanlarla kapasitemizi daha da arttıracağız.”
Çorlu’daki nüfus artışına bağlı olarak çöp miktarında da muazzam artış olduğunu belirten Nişancı, sorunun büyüklüğüne dikkat çekmek için Yulaflı Mevkii’nde bulunan Belediye Çöplüğüyle ilgili bilgiler verdi. Çöplük alanının 38 dönümlük bir alanı kapladığını söyleyen Nişancı, “Büyük miktarda çöp toplanıyor. Çöpler burada toplandıktan sonra inşaat alanından toplanan hafriyatlar ile üzeri örtülüyor. Çöplük alanında bu şekilde 35 katman var. Yeraltındaki gaz birikimini önlemek için sık aralıklarla bacalar kuruyoruz. Böylece olası gaz sıkışmalarının da önüne geçmiş oluyoruz. Belediyemizin ekipleri sürekli olarak bu bölgede çalışıyor.” dedi.
Çöp konteynırlarının da yenileneceğini dile getiren Ünal Nişancı, yeni alınan galvaniz çöp konteynırlarını yerinde gösterdi. “Halen kullanılmakta olan konteynırlar eskimiş durumda ve bunları yenileriyle değiştireceğiz. 400 adet kapaklı galvaniz konteynır ve 25 adet büyük konteynır aldık. Bunlar ihtiyaç duyulan yerlere konulacak. Eskiyen konteynırlar ise atölyemizde bakımdan geçirilerek boyanıyor. Yeni Sanayi’de ve alışveriş merkezlerinde kullanılan büyük konteynırlar da yenileriyle değiştirilecek. Belli aralıklarla konteynırlar yıkanarak dezenfekte edilecektir. Bununla ilgili hazırlıklarımız var. Böylelikle sokak ve caddelerimizdeki görüntüyü değiştireceğiz.” diye konuştu.
Belediye’nin temizlik hizmetlerini kenar mahallelere kadar götürdüklerini dile getiren Nişancı, “Çorlu’yu hak ettiği hizmetlerle buluşturuyoruz. Çorlu’da kentleşme ve sanayileşmenin beraberinde getirmiş olduğu çevre sorunlarının insan hayatına yapmış olduğu psikolojik ve fiziksel baskıları en aza indirecek projeler üzerinde çalışıyoruz.” dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...