***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ocak 2010 Çarşamba

Edirne’de 228 kilogram eroin ele geçirildi.Olayla ilgili 8 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre,Türkiye'den Almanya'ya çıkış yapmak üzere Kapıkule Tır Gümrük Sahasına gelen Y.T. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı TIR, Gümrük Müsteşarlığı Risk Yönetimi ve Stratejik Değerlendirme Birimi'nce yapılan analizler dikkate alınarak Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince X-Ray Tarama Cihazına sevk edildi.
Yapılan taramada aracın aranmasına karar verildi. Gümrük Muhafaza Narkotik Dedektör Köpeği BAK'ın dorseye aşırı tepki vermesi üzerine Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü personelince yapılan aramada; dorsenin aynalık tabir edilen orijinal bölümünün alttan saclar ile kaynakla kapatılması sonucunda taban suntaları ile kaynatılan saclar arasında oluşturulan zulada toplam 430 pakette daralı ağırlığı 228 kilo 396 gram (ikiyüzyirmisekizbinüçyüzdoksanaltı) EROİN uyuşturucu maddesi ele geçirildi.
Ele geçirilen uyuşturucu maddesinin piyasa değeri 7.250.000,00 -TL olarak hesaplandı.
Söz konusu uyuşturucu madde kaçakçılığı ile ilgili olarak Edirne, Mersin ve istanbul illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, N.K., A.E., I.T. ve A.T. isimli şahıslar Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince Edirne ilinde; C.O. isimli şahıs İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince İstanbul ilinde; A.E. ve I.E. isimli şahıslar Mersin Kaçakçılık istihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince Mersin ilinde yakalandı ve soruşturmanın yapıldığı Edirne Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne getirildi.
Olay ile ilgili çalışmalar devam ediyor.
KAYNAK:KEŞAN HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...