***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Temmuz 2009 Pazar

ÇERKEZKÖY İLÇESİNDEN KISA KISA

BUĞDAY HASADI TAMAMLANDI
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde buğday hasadının tamamlandığı bildirildi. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, yaptığı açıklamada, Haziran sonunda başlayan buğday ve arpa hasadının sona erdiğini fakat hiç bir üreticinin hasattan memnun olmadığını söyledi. Bu yıl ilkbaharda yağan yağmurlar nedeniyle buğdayda umutlu olmalarına rağmen hasat sonunda yine hayal kırıklığına uğradıklarını ifade eden Özman, ''Bol yağışlar bazı hastalıkları da beraberinde getirdi. Bu nedenle verim, geçen yıla göre dekar başına 100, 150 kilo düşüş gösterdi. Arpa'da da aynı sıkıntı söz konusu'' dedi. Bu hasat döneminde dekar başına ortalama 300 kilo ürün alındığını vurgulayan Özman, çiftçinin bu yıl 610 lira olan maliyetini bile karşılayamadığını belirtti. ''Buğdayın fiyatı 37 ile 40 kuruş arasında değişti. Çiftçi maliyetini bile karşılayamadı. Bu durumda çiftçi kan ağlamayıp da ne yapsın. Toprak Mahsulleri Ofisi, Kapaklı'da bu yıl hiç alım yapmadı. Yetkililer, önce Saray'ı dolduracaklarını ve ardından Kapaklı'ya alım gerçekleştireceklerini söylediler. Hatta Kapaklı'daki silolar temizlendi, buna biz de katkı yaptık. Fakat burası hiç açılmadı ve alım yapılmadı. Dolayısı ile buranın üreticileri ürününü tüccara satmak zorunda kaldı.''
-“BÜTÇEMİZ YENİ BİNA YAPMAYA YETERLİ DEĞİL”
Çerkezköy Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, bütçelerinin yeni belediye binası yapmaya yeterli olmadığını bildirdi. Yücel, yaptığı açıklamada, beldelerinin her geçen gün büyüyüp geliştiğini söyledi. Beldenin büyümesi nedeniyle belediye hizmet binasının yetersiz gelmeye başladığını anlatan Yücel, ''Ancak, bütçemiz yeni belediye binası yapmaya yeterli değil. Bu nedenle mevcut binamızı tadilattan geçiriyoruz'' dedi. Yücel, mevcut belediye hizmet binasını arkaya doğru genişlettiklerini belirterek, tadilat çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

-OSB’DE ASFALTLAMA ÇALIŞMASI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) asfaltlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, yaptığı açıklamada, OSB'De kurulu bulunan fabrika ve işletmelerin rahat bir ortamda üretimlerini sürdürebilmeleri için alt yapı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Özdoğan, çalışmalar kapsamında, 2007-2008 ve 2009 yıllarında yapılan 15 kilometrelik beton yolun asfaltlanmasının devam ettiğini belirtti. Özdoğan, ''Üç yıl boyunca yaptığımız ve bölgemizi tozlu, çamurlu yollardan kurtardığımız çalışmaların sonunda yol imalatında son aşaması olan asfaltlama işlemine de başladık. Hummalı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemiz bu çalışmaların ardından da güzelliğine güzellik katmış olacak'' dedi. 15 kilometrelik asfaltlama çalışmasının yaklaşık 2 milyon 200 bin TL'ye mal olacağını ifade eden Özdoğan, yollara 19 bin ton sıcak asfaltın döküleceğini kaydetti.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...