***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Haziran 2009 Salı

Çorlu Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Erkan Tosun;“1 Milyon Adet Mevsimlik Çiçek Üretiyoruz


Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun, her yıl kendi bünyelerinde toplam 1 milyon adet mevsimlik çiçek ürettiklerini ve park bahçelerin ihtiyacını karşılamak amacıyla tahta masa üretimine bu yıl başlandığını söyledi.
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun yaptığı açıklamada, “her yıl toplam 1 milyon adet mevsimlik çiçek üretiyoruz. Bu çiçekleri Çorlu’nun güzelleştirilmesi için kullanıyoruz. Ayrıca kendi bünyemizde bu yıl kurduğumuz marangoz atölyesinde belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tahta masa ve oturak imalatına başladık.” dedi. Ziraat Yüksek Mühendisi Tosun, açıklamasında Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak yapılan çalışmalardan bahsederek, “Otogar kavşağındaki toprağın dolgu ve bitkilendirilmesi yapıldı. Havuzlar, Yeşiltepe, Muhittin, Hatip ve Zafer Mahallelerindeki park alanlarına tuğla bank yapıldı. Çorlu’da bulunan okullarımızın bahçelerindeki düzenlemeler yapıldı. Bazı mahallelerimizdeki park alanlarına yaklaşık 3 bin metrekare rulo çim serildi. Çim olan alanlarda da gübreleme çalışmaları tamamlandı. Çorlu Huzurevi, hastane ve camilerimizin bahçelerinde de bakım ve çim biçme çalışmalarımız hala aralıksız olarak ekiplerimiz tarafından devam ediyor. Çorlu Jandarma Bölük Komutanlığı’nın bahçesine 3500 metrekarelik futbol sahası yapıldı. Buraya rulo çim döşendi ve sulama sistemi de kuruldu. İlçemizin değişik yerlerinde bulunan çocuk oyun alanlarındaki oyuncakların rutin bakım, onarım ve değişimleri de devam ediyor.” dedi.
KENDİMİZE VE PİYASAYA TAHTA OTURAK VE MASA İMALATI YAPIYORUZ
Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Erkan Tosun açıklamalarında tahta oturak ve masa imalatına bu yıl başladıklarının altını çizdi. Tosun, park ve bahçeler müdürlüğü bünyesinde kurulan marangoz atölyesinde yapılan tahta masa üretimi hakkında da şunları söyledi; “Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz marangoz atölyesinde, tahta oturak ve masa imalatı yapmaya başladık. Burada, ayda ortalama 200 adet masa üretimi yapmayı planlıyoruz. Yaptığımız tahta masaları, belediyemize ait park ve bahçelerde kullandığımız gibi özel kurumlara da istendiği takdirde imalat yaparak satabiliriz. Piyasada, yaklaşık olarak 100 TL ye satılan bu masa ve oturakları, biz 55 TL ye imal ediyoruz. Şimdiye kadar herhangi bir kuruma satışımız olmadı ama istenildiğinde yapabiliriz.”
BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSAN; “PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAM GAZ ÜRETİM YAPIYOR
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ da yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baysan şunları kaydetti; “belediyemize ait park ve bahçeler müdürlüğümüz tam gaz çalışmalarını arttırarak devam ediyor. Şehrimizin değişik yerlerindeki park, bahçe, mesire alanı ve halka açık yerlerde yeşillendirme ve güzelleştirme çalışmaları yapıyoruz. 45 dönüm arazi üzerinde kurulan park ve bahçeler müdürlüğümüz ayrıca 60 dönüm de rulo çim üretim alanında faaliyet gösteriyor.” dedi.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...