***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Ağustos 2009 Perşembe

Çorlu Yeni Bir İşletme Sayılabileni say, ölçülebileni ölç. Ölçülemeyeni, ölçülebilir hale getir.


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da genç girişimcilerden Metin Yurtsever öncülüğünde,”Standartoloji-Danışmanlık hizmetleri” hizmet vermeye başladı.
Bu yeni açılan yeni işletmesi ile ilgili olarak konuştuğumuz genel koordinatör Metin Yurtsever yaptığı çalışmalar hakkında şunları söyledi :
“ Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri Kurumu olarak bizler; Ünlü bilim adamı ve filozof Galileo Galilei’nin “Sayılabileni say, ölçülebileni ölç. Ölçülemeyeni, ölçülebilir hale getir.” sözünü referans alarak danışmanlık ve eğitim hizmeti vermek için yola çıktık.
Vizyonumuz: Müşterinin talep ettiği kaliteyi üreten sistemleri kurarak standart oluşturmaktır.
Misyonumuz: Kaliteyi hedefleyen firmalara bilimsel yöntemler ve var olan ulusal ve uluslararası standartlar çerçevesinde danışmalık ve eğitim hizmetinin en iyisini sunmaktır.
Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri olarak amacımız; yıllarca Türkiye’nin büyük ölçekli kurumsal firmalarında edindiğimiz deneyimleri akademik bilgilerimizle harmanlayarak müşterinin talep ettiği kaliteyi üreten sistemleri kurmak suretiyle standart oluşturmaktır.
Türkiye çapında yaptığımız araştırmaların ve incelemelerin sonucunda gördük ki, piyasada faaliyet gösteren danışmanlık ve eğitim hizmeti veren firmalar ISO 9000, ISO 14000 gibi kalite ve çevre sistemlerinin kurulumu konusunda genel anlamda danışmanlık ve eğitim hizmeti vermekteler. Ancak bu sistemlerin temel taşlarını oluşturan Kalibrasyon ve İstatistik gibi daha spesifik konularında danışmanlık ve eğitim hizmeti veren kuruluşlar maalesef yok denecek kadar azdır.
Standartoloji Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri olarak kalibrasyon, istatistik ve bunlarla direk bağlantılı olan deney ve kalibrasyon laboratuarlarının akreditasyonu konularında yukarıda sözünü ettiğimiz vizyon doğrultusunda, üstlendiğimiz misyonla bilgimizi ve deneyimimizi kalitenin inşa edilmesi noktasında katkı yapmak için piyasadayız.
Bilindiği üzere ekonomik olarak piyasa darboğazdan geçmektedir. Bu nedenle, bugün her zamankinden daha çok planlı, sistematik ve veriye dayalı olarak yapılacak çalışmalar ve bunlara göre alınacak önlemler bu krizden daha az zararla çıkılmasını ve hatta krizi fırsata dönüştürerek daha güçlü bir şekilde çıkılmasını sağlayacaktır.
Standartoloji olarak bunu bir satranç oyununa benzetiyoruz. Bizler, hizmet verdiğimiz firmaların rakiplerine karşı rekabetlerinde ve krizle mücadele durumunda yapılması gereken hamleleri çok önceden görüp gerekli tedbirleri almalarını sağlayarak piyasada güçlenmelerini sağlamak için varız.
Daha fazla bilgi almak için http://www.standartoloji.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, her türlü bilgi için şirket telefon ve/veya e-posta adreslerini kullanabilirsiniz.

HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...