***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Şubat 2010 Cumartesi

Sendikacılar Tekirdağda Buluştu

Hepimiz tekel işçisiyiz, hepimiz direnişteyiz”
Tüm yurt çapında olduğu gibi Tekirdağ İlinde de eylemdeki Tekel işçilerine destek amacıyla Tuğlalı Park’ta basın açıklaması için Türk-İş, Disk, Kesk, Türk Kamu-Sen, Tabipler Odası, CHP başta olmak üzere bazı siyasi partiler, Eczacılar Odası, ADD, diğer duyarlı sivil toplum kuruluşları toplandı.
Tekirdağ Valiliği karşısındaki basın açıklaması için toplanan kalabalığa karşı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü geniş güvenlik tedbirleri aldı.
Şu pankartlar dikkat çekti !...
Çalışanlar Hükümetten hesap soracak.
Direne direne kazanacağız.
Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma.
4/C’li kölelik sona ermeli.
İşçi Memur olursa sözleşmeli, Cumhurbaşkanı-Başbakan-Bakanlar-Vali –Kaymakamlar istiyoruz sözleşmeli.
BASIN BİLDİRİSİNİ GENEL-İŞ SENDİKASI TRAKYA ŞUBE BAŞKANI ALAATTİN ÖZTÜRK OKUDU
Tekirdağ/Tuğlalı Parktaki basın açıklamasını Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Alaattin Öztürk okudu.
Öztürk, “Bizim taleplerimiz açık-net ve yasal, ama hükümet bu haklı isteklere kulaklarını kapatıyor. 4/C uygulamalarına şiddetle karşıyız, hak gasplarına karşıyız, sendikal haklarımıza yapılan saldırılara karşıyız.
İşçilerin, emekçilerin istediği şey, demokratik, sosyal bir hukuk devletinin zaten yapması gereken şeylerdir. Ve zaten bu haklar, iktidar adayı partiler tarafından seçim dönemlerinde çalışanlara vaat edilir
Nedir bunlar? Sendikal, ekonomik ve sosyal hakların korunması ve çağdaş, insanca yaşanabilecek bir seviyeye çıkarılmasıdır. Özeti budur.
Ne istiyor işçi ? Sendikal örgütlenme özgürlüğü istiyor. İş güvencesi istiyor. Kazanılmış haklarını kaybetmek istemiyor. İnsanca yaşayacağı bir ücret istiyor. Bunları vereceğini vaat ederek iktidara gelen hükümet ne diyor? “Önce haddini bil” diyor.
Arkadaşlar sendikaların temel görevi, üyelerinin çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için mücadele etmektir ve haklarının korunması içinde ülkemizin demokratikleşmesine katkı sunmaktır. Fakat Başbakan haklarının savunuculuğunu yapanlara, emeğini, alınterini savunanlara” ideolojik davranıyorsunuz, siyasi uçlarla yer alıyorsunuz ve yasadışı eylem yapıyorsunuz” diyor. Başbakan her demokratik talebe ve eyleme bir kulp takıyor.
1 Mayıs’ta işçiyi karşısına alıyor. Öğrencileri karşısına alıyor. Emekçileri karşısına alıyor. Çiftçiyi karşısına alıyor. Yani başbakan, toplumun bütün kesimlerini karşısına alıyor.
Maliye Bakanı ise “72 milyonun hakkını yedirtmeyiz” diyor. Kim bu 72 milyon? Zaten haklarını yediğiniz işçi, memur, esnaf, kadın, çoluk, çocuk değil mi?
Biliyorsunuz hükümet TEKEL işçisine “Ya işten çık, ya da 657 sayılı yasanın 4/C maddesini kabul et” demektedir. Kazanılmış sosyal sendikal ve ekonomik haklarını savunan işçiler ise bu dayatmayı haklı olarak kabul etmemektedir.
Hükümetin bugün dayattığı 4/C maddesi sadece Tekel işçilerine değil, tüm Türkiye’ye, tüm emek dünyasına dayatılmaktadır. Kamu mallarının yok pahasına özelleştirilmesinin işçi sınıfına düşen kısmı budur. Açlıktır, yoksulluktur, işsizliktir. Tekel işçisi ve emekçiler bunu kabul etmeyecektir.” dedi.
Sendikalarca belirlenmiş sloganları basın açıklaması sırasında Tuğla’lı Parkta toplananlar hep bir ağızdan haykırdılar
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...