***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

3 Aralık 2009 Perşembe

ÇORLU BELEDİYESİNİN ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI



Çorlu Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı meclis toplantısında yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyelerine daha önce tebliğ edilen 5 gündem maddesi ve 2 ilave gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Açılış ve saygı duruşunun ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, gündem maddelerini ve ilave gündem maddeleri okuyarak meclis üyelerinin onayına sundu.
Gündem Maddeleri
Geçici işçi ve vize talebinin görüşülmesi,
2010 yılında Çorlu Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalıştırılmak üzere geçici işçi alımını içeren gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
Tahsis süresinin uzatılması,
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından kullanılan Reşadiye Mahallesi Katlı otopark üzerindeki mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait 18 no’lu dükkânın yine bu kurum tarafından boşaltılmasından dolayı tahsis kaldırılmıştır.
Çorlu Belediyesi (T) Plakalı ticari taksi ve (S-J) Plakalı İşçi-Personel servisi ve Öğrenci servisi yönetmeliğinin görüşülmesi,
Toplu taşımacılığın işleyişini düzenleyen yeni yönetmelik Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından okunarak meclis üyelerinin onayına sunulmuş, bu madde oy birliği ile kabul edilmiştir.
İlçemiz Sağlık, Yeşiltepe Mahalleleri ile Eski Küçük Sanayi Sitesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarının değerlendirilmesi,
Sağlık, Yeşiltepe Mahalleleri ile Eski Küçük Sanayi Sitesi’nin 1/5000 İmar Planları Belediye Meclisince görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edilmiştir.
Belediyemize ait Ulaş Belediye sınırları içerisinde 83 ve 1 no’lu parsellerin devrinin yapılmasının görüşülmesi,
Ulaş Belediye sınırları içerisindeki Çorlu Belediyesi’ne ait parselin, Lüleburgaz-Çorlu D-100 Devlet Yolu kamulaştırma sahasında kalmasından dolayı söz konusu parselin bir bölümünün Maliye Hazinesi adına yola terk edilmek üzere bedelsiz devredilmesi konusu Belediye meclisinde görüşülmüş ve oy birliği ile Belediye encümenine havale edilmiştir.
İlave Gündem Maddeleri
Aktarma yapılması,
2009 yılı harcama birimlerince teklif edilen ve hazırlanan bütçede azalan ödeneklerin yıl sonuna kadar yetmeyeceği için ilgili müdürlükler arasında aktarma yapılması belediye meclisince görüşülerek oy birliği ile kabul edilmiştir.
Ruhsat birimi
Zabıta Müdürlüğü bünyesinde bulunan ruhsat biriminin iş ve salahiyetinin daha verimli olması için çalışmalarına Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde devam etmesi konusu Belediye meclisince görüşülmüş ve oy birliği ile kabul edilmiştir.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...