***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ocak 2010 Perşembe

SBS Kursları açıldı…

Keşan Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı işbirliği ile açılan SBS Kursu düzenlenen törenle başladı.
Saat 12.15’de Yenimescit Mahalle Muhtarlığı binasında gerçekleşen törene Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis üyeleri,
Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar, Kent Konseyi Başkanı ve Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Roman Kültürü Yaşatma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza, Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı Mustafa Taşçeviren ile Edirne Roman Dernekleri Başkanı Bahattin Ulusoy, CHP Keşan İlçe Başkanı A.Baki Topal ve yönetim kurulu üyeleri, öğrenci velileri ile öğrenciler ve mahalle halkı katıldı.
Törende ilk olarak konuşan Kalfalar, Kaymakamlık ve Belediye olarak bu mahalle çocuklarına böyle bir imkan sunulmasının çok güzel olduğunu belirterek, bu kurs nedeniyle Borazan ve Özcan’a teşekkür etti.
Kalfalar daha sonra sözü Taşçeviren’e verdi.
Taşçeviren, bu mahalle çocuklarının çok şanslı olduğunu belirterek “Bakın çok değerli kaymakamınız ve belediye başkanınız var. Kendilerini böyle güzel bir kursa imza attıkları için tebrik ediyorum. Sizler de bu kursları iyi değerlendiriniz ve geleceğinize yön verecek olan bu kurslara önem verin. Ben sayın kaymakamımıza ve belediye başkanımıza da bu güzel imkan nedeniyle teşekkür ederim “dedi.
Daha sonra söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, bu mahalledeki çocuklarımızın gelecekleri anlamında bu kursu açmayı düşündüklerini belirterek, “ sayın kaymakamımızın da desteği ile bu kursları bugün açıyoruz. Ben sayın kaymakamımıza kurslara verdiği destek nedeniyle teşekkür ederim. Bunun yanı sıra mahalle muhtarlarımıza, dernek başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Bizim amacımız bu kurslara gelecek olan öğrencilerimizin iyi okulları kazanarak geleceklerine yönelik düzgün adım atmaları ve hayata başarı ile adım atmalarıdır. Ben ayrıca bu kurslarda gönüllü görev yapan Öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak konuşan Keşan Kaymakamı Metin Borazan’da, kursun Keşan Belediyesi’nin katkıları ile açıldığını belirterek “Burada her şeyi belediyemiz hazırladı. Ben de bu kurs için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz burada fazla bir katkı sağlamadık. Biz sadece imzayı attık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından SBS Kursu Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Türkiye Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Taşçeviren tarafından kurdela kesilerek kurs açılışları gerçekleştirildi.
Katılımcılar daha sonra açılan iki sınıftaki kursları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler ve bu kursa öğrencilerin devam ederek kendilerinin gelecekleri konusunda gayretli olmasını istediler.
Taşçeviren, kurs nedeniyle Keşan kaymakamı Metin Borazan’a ve Yalaza da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a plaket takdim ettiler.
Öğrencileri ve öğrenci velileri de açılan kurs nedeniyle Keşan Kaymakamı Metin Borazan ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
KURSLARA 46 ÖĞRENCİ BAŞVURDU
Kurslara 7.ve 8.sınıflar olmak üzere toplam 46 öğrencimiz başvurmuş olup,
Kurslar Matematik,Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve Tükçe derslerinde verilecek olup, 15.45-17.00 saatleri arasında,Pazartesi,Salı,Çarşamba ve Perşembe günleri verilecek.
7.sınıflar için Pazartesi günü Matematik, Salı günü Türkçe, Çarşamba günü Sosyal Bilgiler, Perşembe günü Fen Bilgisi;
8.sınıflar için Pazartesi günü Fen Bilgisi,Salı günü Sosyal Bilgiler, Çarşamba günü Matematik ve Perşembe günü Türkçe dersleri verilecek.
Kurslar Matematik Öğretmeni Hakan Gedik,Fen Bilgisi Öğretmeni Aytekin Oyuncu, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Emrah Erik ve Türkçe Öğretmeni Şaban Çakır tarafından verilecek.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...