***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ocak 2010 Perşembe

Keşan Belediye Meclisi Toplandı…


Keşan Belediye Meclisi 2010 yılının ilk toplantısını (07.01.2010) Tarihinde gerçekleştirdi.
Saat 17.00’de Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında toplanan meclis gündemdeki maddeleri görüştü.
İlk olarak; Belediyede 657 Sayılı Yasaya tabi olarak çalışan Zabıta ve İtfaiye Personeline 2010 yılında aylık olarak verilecek olan fazla mesai ücretinin görüşüldü. Buna göre zabıta ve itfaiye personeline 250 TL fazla mesai ücreti ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.
İkinci olarak, Belediye Bandosu ekibine yevmiye tespit edilmesinin ele alınarak Bando Şefine 125 TL ve bando üyelerine 90 TL yevmiye ödenmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Mecliste 3. madde olarak5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 25.maddesi gereğince Denetim Komisyonu oluşturulmasının görüşülerek yapılan oylama ile Denetim Komisyonu’na Ercan Ersoylu, Serdar Dinçer,Alemdar Özbay (CHP), Aydın istek (MHP) ve Necati Görür (AKP) seçildiler.
4.maddede ise Belediyede halen geçici içi pozisyonunda çalışan 3 personelin geçici işçi vizeleri görüşülerek tekrar oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra meclisin son gündem maddesi olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen 1 adet Saraykent civarında bulunan bir alanın “Özel Açık Otopark Alanı” na çevrilmesi de oybirliği ile kabul edildi.
Gündem dışı olarak mecliste görüşülmesi kabul edilen iki maddeden biri ise Yeni Hal Binası’nda bulunan ve daha önce iki kez ihaleye çıkarılan kahvehane ve Büfenin Halk Ekmek’e devredilmesi konusu görüşüldü.
MHP Grubu’ndan Aydın İstek, Erkan Gege ve AKP Grubu’ndan Necati Görür ve Bayram Ay, bu yerlerin Halk Ekmek’e ihale edilmesine karşı olduklarını belirttiler.
Yapılan oylama sonucu Yeni hal Binası’nda bulunan Kahvehane ve Büfe’nin 5 yıl süreyle 250 TL aylık bedelle Halk Ekmek’e tahsis edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
Meclis’te son olarak belirli zamanlı 1 avukat çalıştırılması ve Eylül ayında belediyeye alınan tam zamanlı Ziraat Teknikeri’nin çalıştırılması ve maaşlarının Maliye Bakanlığı’nın belirleyeceği taban fiyatta olması oy birliği ile kabul edildi.
Meclisin sona ermesinden sonra konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 2010 yılının ilk meclisinin burada sona erdiğini belirterek “Bu mecliste aldığımız kararların ilçemize hayırlı olmasını diliyor ve meclisimize katkı veren tüm mecklis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Keşan Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı’nı 4 Şubat 2010 Perşembe günü saat 17.00’de yapacak.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...