***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

12 Aralık 2009 Cumartesi

KTSO Kadın Girişimciler Komitesi Başkanı Sevtap Engin:Erkekler iş hayatında bizi örnek almalı


KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) Kadın Girişimciler Komitesi’nin üyeleri, dün, kahvaltılı paylaşım toplantısında bir araya geldi.
Çetin Butik Hotel’de düzenlenen ve saat 10.00 sıralarında başlayan toplantıya; KTSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve KTSO’nun Kadın Girişimciler Komitesi üyeleri katıldı.
HELVACIOĞLU: KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜTÇE AYRILACAK
Toplantıda ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, kadının ticaret hayatındaki önemini anlattı.
Kadın Girişimciler Komitesi’nin, 30 kişilik yönetim listesinin belirlenmesinden sonra ilk resmi toplantısını gerçekleştirdiğini ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “İlçeler baz olarak ele alındığında TOBB’da Keşan dışında bir ilçede böyle bir organizasyon gerçekleştirilmediğini görüyoruz. Üyelerin her biri ayrı heyecan içinde. KTSO’nun bütçesinde Kadın Girişimciler Komitesi’nin yapacağı işler için bir pay da ayrılacak. Tasarruf yılındayız ancak söz konusu kadın girişimciler olduğunda elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.” dedi.
“KADINLAR HER İŞE BEREKET GETİRİR”
Kadınların iş dünyasında erkek sayısıyla eşit olmaları halinde, bugünkü gibi dünya krizlerinin meydana gelmeyeceğini bildiren Helvacıoğlu, “Kadınlar her işe bereket getirir. Dünyada bunun farkında ancak erkekler üstünlüklerini yitirmek istemiyor. Kadınların, erkeklerin pabucunu dama atacak kadar iddialı olmaları gerekiyor. Keşanlı kadınların bunu başarması lazım. Kadınların, işlerini ve aile yapılarını aksatmadan organizasyonlara katılmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.
TANYOLAÇ: HER DÖRT GENÇTEN BİRİ İŞSİZ
Helvacıoğlu’nun ardından, Tanyolaç söz aldı.
Kadın Girişimciler’in ülke ve Keşan ekonomisine kattığı değerin asla inkar edilemeyeceğini dile getiren Celil Tanyolaç, şunları söyledi: “Ülkede işsizlik var. Her dört gençten biri işsiz. KTSO da dahil kimsenin iş imkanı sağlayacak imkanı yok. Bölgemiz tarım ağırlıklı bir yer. Kadınlarımızdan farklı düşünmelerini ve işsizlere yeni iş imkanları yaratmalarını istiyoruz. KTSO olarak kadınlarımıza her zaman destek olacağız. Yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını istiyorum.”
ENGİN: ERKEKLER MANTIK, BAYANLAR İSE SEZGİLERİ İLE HAREKET EDİYOR
Toplantıda konuşmacı olarak son sözü, KTSO Kadın Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Sevtap Engin aldı.
Kadınların, iş ortamına girdiği anda neden bereket getirdiğini anlatan Engin, “Katılımcılık, yaratıcılık ve özellikle de yeni fikirler, erkeklere oranla bizde daha fazla var. Bayanların doğal güzellikleri ve yetenekleri de ayrıca önemli. Erkek iş verenler önce iş, bayan işverenler ise önce insan diyor. Bizler tüketiciye odaklanabiliyoruz. Erkeklerin hâkim olduğu iş yerlerinde hiyerarşi ve kurallar var. Bayanların iş yerlerinde ise hiyerarşi değil, katılımcılık var. Erkekler mantıkları, bayanlar ise sezgileri ile hareket ediyor. Bu bizim özel bir yeteneğimiz. Bu yeteneği doğru yerlerde kullanırsak çok iyi sonuçlar elde edebiliriz. Sezgisel gücümüz erkeklere göre çok gelişmiştir. Bunu toplum kabul etmek zorunda.” dedi.
“ERKEKLER İŞLERİNDE SADECE SONUCA ODAKLI”
Şu anda ülkede sanayinin yerini hizmet sektörünün aldığını aktaran Sevtap Engin, “Bu bizim açımızdan güzel bir gelişme. Çünkü hizmet sektöründe, bizim daha çok değer verdiğimiz insan var. Güçlerimizi birleştirirsek altından kalkamayacağı iş yok. Erkekler işlerinde sadece sonuca odaklı politika güdüyor. Sonuca odaklandıkları için geride kalanları unutuyor. Bayanlar ise her şeyi gözeterek sonuca ulaşıyor. Bayanlarda iş anlamında süreklilik esastır. Erkeklerin bizi örnek olmaları gerekli. Kadınlar olarak bizler uzlaşmacıyız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, kadın girişimciler, başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı.
MEDYA KEŞAN/12 ARALIK 2009 CUMARTESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...