***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Haziran 2009 Pazar

Komşuda, rakılı- köfteli Tekirdağ reklamı


Tekirdağ’ın rakı ve köftesinden etkilenen pek çok Yunanlı turist, Türkiye’ye tur düzenleyen şirketlere Tekirdağ’a uğrama şartı getiriyor. İlginin farkına varan Yunanistan'daki uyanık tur şirketleri de rakılı köfteli Tekirdağ reklamlarıyla müşteri çekmeye çalışıyor.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Tekirdağ'a gelen Yunan turistler, meşhur Tekirdağ köftesi ve rakısından vazgeçemiyor. Atina başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinden Türkiye'ye turistik geziler tertiplendiğini söyleyen Yunan tur rehberi Maridis Mimis, ''Haftada bir kez düzenlenen turlarla Türkiye'ye geliyoruz. 29 yıldır rehberlik yapıyorum. Artık Tekirdağ'da da İstanbul'da da, nerelerin gezilip, nerelerde hangi yemeklerin yenebileceğini ezberledim. Ancak, Yunan turistlerin turlara katılmak için öncelikli şartı Tekirdağ'dan geçip, köftesini yiyip, rakısını içmek'' dedi.

Turlara katılacak turistlerin, gezi güzergahını titizlikle incelediklerini ifade eden Mimis, şöyle devam etti: “ Tekirdağ köftesi ve rakısı hepimiz için vazgeçilmez. Gezi programı kapsamında İstanbul'a gidişte ve dönüşte Tekirdağ'da mola veriliyor. Yunanistan'dan Türkiye'ye tur düzenleyen pek çok şirket de müşteri çekebilmek için Tekirdağ köftesi ve rakısını da reklam kampanyasına dahil ediyor.”

KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...