***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

28 Haziran 2009 Pazar

TEKİRDAĞDAN KISA KISA

Çiftçilere kitap dağıtılacak

Tekirdağ'da ''Bin köye yüz bin kitap'' projesi kapsamında 25 köye kitap dağıtılacak. Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, tarım sektöründe verimliliği ve üretimi arttırmak amacıyla 25 köydeki çiftçilere kitap dağıtılacağı bildirildi. Açıklamada, ''Bin köye yüz bin kitap'' projesi kapsamında, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğünde 1 Temmuz Çarşamba günü, saat 14:00'te tören düzenleneceği kaydedildi.

İSTANBULDA ÇALINDI ÇORLUDA BULUNDU

İstanbul'dan 3 ay önce çalınan kamyonet Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulundu. Alınan bilgiye göre, Çorlu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Hırsızlık Masası ekipleri, Hıdırağa Mahallesi'nde görev sırasında, şüphe üzerine park halindeki 34 DRD 62 plakalı kamyonetin, plaka sorgulamasını yaptı. Polis, kamyonetin İstanbul Esenler ilçesinden mart ayında çalındığını belirledi. Ekipler, Ali Uludağ'a ait olduğu öğrenilen kamyoneti sahibine teslim etmek ve kamyoneti çalan kişileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Şarköy Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonları denetledi.

Tekirdağ iline bağlı Şarköy Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren otel, motel ve pansiyonları denetledi.Zabıta Amiri Cihan Pekcan, yaptığı açıklamada, turizm bölgesi olan ilçede iş yerleri denetimlerini arttırdıklarını söyledi.Yapılan denetimlerde iş yerlerindeki fiyat tarifelerinin olup olmadığı, genel temizlik durumları, çalışan personelin sağlık karnesi ve iş yerinin belirlediği tek tip elbise ile isimliklerinin olup olmadığına bakıldığını ifade eden Pekcan, ''İş yerlerinin mutfaklarının temizliği, işletme havuzlu ise havuz için kullanılan ilaçları, havuzların ilaçlanıp ilaçlanmadığı, mutfakta kullanılan malzemeler ve yangın söndürme cihazının bulunup bulunmadığı ile ilgili birçok konuda kontroller yapıldı. Kontrollerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için iş yeri sahipleri uyarıldı. Genelde denetim esnasında işletmelerde önemli bir eksikliğe rastlamadık. İş yerlerinin müşteriye hizmet vermeye hazır olduğu görüldü. Ancak bu denetimlerin habersiz ve zamansız devam edeceği iş yeri sahiplerine iletildi'' dedi.

Devlet Hastanesi bahçesinde izolatörün patlaması sonucu yangın çıktı.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçe Devlet Hastanesi bahçesinde izolatörün patlaması sonucu yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, hastane bahçesindeki çam ağaçları, yakınında bulunan elektrik direğindeki izolatör patladı. Ağaçların tutuşması sonucu yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen Şarköy Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından TEDAŞ ekipleri, patlayan izolatörü yenisi ile değiştirildi. Bu arada, kısa bir süre bölgeye elektrik verilemedi.


Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı.

Tekirdağ'da, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi, tutuklandı. Alınan bilgiye göre, kent merkezinde Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince yürütülen operasyon kapsamında esrar maddesi ticareti yapmak ve temin etmek suçlarından gözaltına alınan 4 kişi, emniyette ifadeleri alındıktan sonra Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar B.Y, M.S.N, L.D ve H.E.K, tutukluluk istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' ve 'kullanmak için uyuşturucu madde temin etmek' suçlarından tutuklandı

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...