***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Kasım 2009 Salı

Yağmur Yağmadı Ama Onlar Sel Mağduru Oldular Hıdırağa mahallesi sular altında






Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Hıdırağa mahallesi tekke sokaktaki vatandaşlar sabah yataklarından kalktıklarında gördükleri manzara ile kendilerini dışarı attılar. Mahallenin orta yerinde patlayan su borusu 1 saat içinde mahalleye ve etrafta bulunan yer evlerinin içine girdi.
Kömürlükleri su ile taşan vatandaş Çorlu Belediyesine sitemde bulundu, ilk defa değil ikinci defa böyle bir su baskınına mağdur kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, akşam yataklarımızda uyurken bu boru patlasaydı daha büyük felaketler olacaktı dedi.
Evlerine kadar giren çamurlu su yüzünden halılarının, kömürlüklerinin battığını, bertaraf olduklarını belirten vatandaş, Çorlu Belediyesi mahallemize asfalt atarak gözümüzü boyadı alt tabakada ki su borusunda oluşan sorunu çözmeden yeni asfalt attı, patlayan bu su borusuyla yeni asfaltta bir işe yaramadı dediler.
Ayrıca vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde patlayan su borusundan akan tonlarca suyun evlerine gelecek su faturalarına yansıyacaklarını, akan boş suyun parasının kendi ceplerinden çıkacaklarını belirtti. Tamir bakım işlemi gerçekleşirken su vanası kapansa boş yere tonlarca su akmayacaktı dediler.
Çocuklarını kucaklarına alıp evlerinden çıkan vatandaşlar, sabah patlayan su borusunu erken fark ederek Çorlu Belediyesi su işlerine haber veren mahalle sakinleri, akşam yataklarımızda uyurken bu durum oluşsaydı evlerde daha çok hasarımız oluşacaktı dediler.
Patlayan su borusu Hıdırağa mahallesini tamamıyla dere yatağına döndürdü, evlerinden çıkıp bakkala ekmek almaya giden mahalle sakinleri, oluşan büyük göletlerden geçerken bir hayli zorlandılar, paçalarını sıvayarak bakkala giden mahalleli, düştüğümüz şu duruma bak diyerek sitemde bulundular.
HABER VE FOTO:SAMET AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...