***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

17 Kasım 2009 Salı

ÇORLU’DA KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARI







Kurbanlık hayvanlar Çorlu Belediyesi’nin kurduğu ruhsatlı canlı hayvan pazarında satılmaya başlandı.
Veteriner İşleri Müdürü Nedim Testereci, Çorlu Belediyesi’nin Hatip Mahallesi’nde kurduğu canlı hayvan pazarını basının ziyaretine açarak Kurban Bayramı öncesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Canlı hayvan pazarında bulunan 30 adet büyükbaş hayvan çadırında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra hayvanların bulunduğu ortamların her gün kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildiğini belirten Testereci, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün hayvan hastalıklarıyla ve zararlarıyla mücadele konulu 2009/10 No’lu genelgeye istinaden Anadolu illerinden ilçemize ve ilçemizdeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların canlı hayvan pazarlarına girişlerine izin verilmeyeceğini ifade etti.
Yapılacak denetimlerde İlçemize kaçak yollardan getirildiği tespit edilen hayvanların İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından karantinaya alınacağı ve cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyleyen Testereci, Trakyalı hayvan üreticilerinin yetiştirdikleri Kurbanlık hayvanların Veterinerlik İşleri görevlileri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından onaylı işletme belgeleri, kimlik kartları ve aşı belgeleri kontrol edilip gebelik kontrolleri yapılarak kayıt altına alındıktan sonra veteriner sağlık raporu ve menşe şahadetnameleri ile hayvan pazarında satışa izin verileceğini sözlerine ekledi.
Canlı hayvan pazarına 770 adet büyükbaş, 3600 civarında küçükbaş hayvan kaydedildiğini ve kayıtların devam ettiğini söyleyen Testereci, denetimlerin zabıta ekipleri tarafından yapılarak 24 saat kontrol altında tutulacağını belirtti.
İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı kararlar sonucunda belirlenen mezbaha ve diğer kurban kesim yerlerinde uygulanacak kurban kesim tarifesini de açıklayan Testereci, “Geçen yıl olduğu gibi büyükbaş hayvanlar 100, küçükbaş hayvanlar 35 TL ücretle kesilecek olup parçalanıp poşetlenerek vatandaşlara makbuz karşılığında teslim etmek suretiyle hizmet sunulacaktır.”dedi.
Kurban Bayramında vatandaşların sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbiri aldıklarını belirten Testereci, “Kurban kesim işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Öncelikle kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları almama konusunda gerekli hassasiyetleri göstermeleri gerekiyor. Kurbanlık hayvanların kesim işlemleri, kasaplık sertifikasına sahip ehil kişilere yaptırılmalıdır.”diyerek sözlerini bitirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...