***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Aralık 2009 Pazartesi

Çorlu TAGİD Basınla Buluştu

Çorlu TAGİD (Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği) derneğin yeni merkezi Kılıçoğlu Plazada yerel ve ulusal basın temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldiler..
Toplantıya TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat başkanlık ederken diğer yönetim kurulu üyeleri ve derneğin genel sekreteri de katıldı.
“ÇORLU SORUNLARI İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ”
Tagid Başkanı değerlendirmeler yaparken önemli konularada parmak bastı.
Eş başkan Ali Canbulat, “Bildiğiniz gibi biz TAGİT olarak üyelerimizin dış ülkelere ihracat bağlantıları yapabilmesi ve bölgemizde imal edilip üretimi yapılan ürünlerin tanıtılması için gerekeni yapıyoruz. Üst kuruluşumuz TUSKON’la birlikte hareket etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyetleri ile bağlantılarımız var. Çorlu Trakya’da merkez bölgesinde çok sayıda sanayi kuruluşu bulunuyor. Bizlerin felsefesi şu olmalı; Her üyenin derneğe bir üye kazandırması ön planda olurken de, önce Ülkem, önce Şehrimiz ve sonra kendim olmalıdır. Bölgemizde istihdam sağlamak için yeni iş sahaları açmak gerekir.
Önümüzdeki günlerde bizleri bilgilendirmek için konuk olarak konuşmacı olarak Kerem Aklin 23 Aralıkta Çorlu’da olacak.
Çorlu ülke genelinde çok ilden daha büyük ve gelişmiştir. Ama Çorlu verdiğinin önemli bir bölümünü geri alamıyor.” Dedi.
“ÇORLU’da KAZANALIM
ÇORLU’ da HARCAYALIM”
Eş başkan Canbulat sözlerine devamla, “Bizler yaşadığımız kentin marka kent olmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak isteriz. Çorlu Sivil hava alanı ile limanlara ve Avrupa kapısına yakınlığı ile önemli oluyor. Yakında bu bölgede 1/100.000’lik ve 1/25.000’ lik planların kabulü ile yeni yatırımlar gelecektir. Bizim felsefemiz Çorlu’da kazanalım ve yine Çorlu’da harcayalım.Önemli konut yatırımları Çorlu şehir merkezinde gerçekleşiyor. Biz Tagit olarak diğer sivil toplum kuruluşları ile de zaman zaman bir araya gelmek istiyoruz. Çorlu sorunlarını elbirliği ile çözmeliyiz” dedi.
“ YEREL BASIN ÖNEMLİ”
Toplantı sürerken, basın mensupları ile de karşılıklı sohbet edilme imkanı oldu. TAGİD Eş Başkanı Ali Canbulat, “Bölge konularını gündeme taşımada yerel basına büyük görevler düşüyor. Çünkü sorunları bize yerel basın daha iyi şekilde iletiyor” dedi.
HABER VE FOTO: Erdal ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...