***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Başkan muhasebecilere sert çıktı

30.000 - ile 50.000 TL’ye defter tutulduğunu duyuyorum şikâyetler geliyor. Şikâyetler çerçevesinde incelemeye aldığımız meslektaşlarım masa üstünde tam kesiyor. Şikâyet edildiği için, ama sonuçta katma değeri öderken inanılmaz derece zorlanıyor. Çoğu bürolar kapanma aşamasına geldi.
Tekirdağ Serbest Muhasebeci ve müşavirler odası öğretmenevinde muhasebecilerle istişare toplantı ve yemeği verdi.
Başkan Şerafettin kurt” Her yıl olduğu gibi bu yılda bir muhasebe gününü. Çorlu hariç tüm ilçelerimizde istişare toplantıları olarak kutladık. Bu toplantıların amacı Tekirdağ serbest muhasebeci ve müşavirler odasının çalışmaları kamuoyundaki yeri sosyal sorumluluk anlayışı, meslektaşlarla ilgili eğitim anlayışı, stajyerlerle ilgili eğitim anlayışı, diğer odalar nezdinde iletişim anlayışı nasıldır ne şekildir. Bu zamana kadar olumsuz yansıyan nelerdir. Biz bunların hepsini irdeledik ve bunun sonucunda şu çıktı. Kamuoyundaki yerimiz hele hele bugün yapılan çelenk koyma törenimiz ses getirmiştir.
Mesleki uyum çerçevesinde 145 meslektaşımız eğitim aldı. Bu eğitim sonucunda Marmara üniversitesi Göztepe kampusunda sınava girildi.16 meslektaşımız da teorik eğitim almışlardır yakında da pratik eğitimleri başlayacaktır. Sadece sınava girecek olanların değil sınava girmeyecek olanların da bu eğitimleri almasını isterim. Çünkü söyleyeceklerim hoşunuza gitmeyebilir. Küresel ekonomik kriz hepimizi vurdu. Bürolarda muhasebe ücretleri toplanamamakta, hepimiz hakikaten zor durumdayız. Ama sonuçta küçük esnaf aynı durumda küçük esnaf vergisini, SSK’sını ödeyemezken haliyle muhasebe ücretini ödeyemiyor. Evine ekmek götüremiyor insanlar. Biz sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesi içinde bu ekonomik krizi tüm meslektaşlarımızla birlikte topluma da mal olacak şekilde el birliğiyle herkes birbirine yardım ederek bu olumsuzluğu yeneceğimize cani gönülden inanıyorum.
30.000 - ile 50.000 TL’ye defter tutulduğunu duyuyorum şikâyetler geliyor. Şikâyetler çerçevesinde incelemeye aldığımız meslektaşlarım masa üstünde tam kesiyor. Şikâyet edildiği için ama sonuçta katma değeri öderken inanılmaz derece zorlanıyor. Çoğu bürolar kapanma aşamasına geldi. Dileyelim sabredelim ikinci çeyrekte ekonominin düzeleceğini ümit ediyoruz. Çalışan çalıştıkça battı.
Ankara başka şeylerle uğraşıyor. Ekonomiyle İlgilenen yok. Haliyle sıkıntılar diz boyu oldu. Dilerim ekonomiyle ülkenin üretimiyle ilgilenir önde gelen liderlerimiz. Üretimi de destekleyerek üretimi de arttırma adına çalışmalar yaparak ekonomik krizi bir an önce yenmemiz için adımlar atarlar. Bizler sosyal sorumluluk anlayışı altında, ekonomiyi düzeltmek adı altında de ekonomik kriz altında çalışmalarımızı titizlikle yapmak zorundayız. Mesleğin kalitesinden kimseye ödün verdirmeyeceğiz herkes de bunu böyle bilsin.
Her ne olursa olsun meslek kalitemizin yanında bizler vicdanlı insanlar olmak zorundayız. Vicdanlı hareket etmek zorundayız. Etik kurallara da harfiyen uymak zorundayız. Meslek camiamız kurumsal anlamda birkaç kişi yüzünden lekeleniyor. Buna kesinlikle özen göstermeliyiz. Meslekle ilgili kendi defterinde hata yapanı hele hele kendi defterinde hata yapanı asla bağışlamayacağız.”Dedi.
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...