***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğindeişsizlere ücretsiz eğitim

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde Tekirdağ'da uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenleneceği öğrenildi.
KOSGEB Tekirdağ Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, yaptığı açıklamada; Ülke ekonomisinin güçlenmesi ve ülkede refah düzeyinin arttırılmasına katkıda bulunmak hedefi doğrultusunda; girişimciliği engelleyen faktörleri ortadan kaldırmak, girişimciliği destekleyen kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğini arttırmak ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla, ve ülkemizin en önemli sorunu olan işsizliği azaltmak için KOSGEB Başkanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğü arasında 18.09.2009 tarihinde “uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolü” imzalandığını belirterek, eğitimlerin bu kapsamda verileceğini bildirdi.
Toplam 72 saatlik eğitim sürecinde girişimcilik özellikleri, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı ve ögeleri (pazar araştırma, üretim, pazarlama vb.), iş planı yazılması gibi teorik ve atölye eğitimleri verileceğini belirten Eskicioğlu,
Gişirimcilik eğitimine katılmak isteyenler için şu bilgileri verdi:
“-18 yaşını tamamlamış ve İŞKUR’ a kayıtlı işsiz olmaları ile en az ilköğretim okulu mezunu veya iş kurmak istenilen alanda geçerli bir sertifika yada belgeye sahip olmaları gerekmektedir.
-Eğitim tamamen ücretsiz olup eğitimin sorumluluğu Türkiye İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğündedir.
-Eğitim sonunda, eğitime katılanlara KOSGEB ve İŞKUR onaylı katılım belgeleri verilecek olup; iş planı kabul edilen girişimcilere 4.000 TL. hibe, 40.000 TL. ise 1 yılı ödemesiz 3 yıl vadeli ve faizsiz olmak üzere 44.000 TL. sermaye desteği KOSGEB tarafından sağlanacaktır.
-Eğitimler, katılımcıların taleplerinin alınmasından kısa bir süre sonra başlayacak olup, başvurular ve detaylı bilgiler KOSGEB Tekirdağ Müdürlüğü (0 282 261 40 66) ve KOSGEB Çorlu Temsilciliği(0 282 653 32 35) ile Çerkezköy Temsilciliği’nden(0 282 726 88 88) ayrıca; İŞKUR’ un 180 numaralı telefonlarından ve İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü ve Çerkezköy Şube Müdürlüğü’nden alınabilecektir.”
HABERTRAK GAZETESİ/TEKİRDAĞ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...