***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Trakya Roman Dernekleri, Abdi İpekçi’de Buluşuyor…

Haber: Metin KARAKUŞ
Trakya’da faaliyet gösteren Roman Dernekleri, yaşadıkları bölgede Romanların sorunlarını gündeme getirmek için İstanbul, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda buluşuyor.
Hükümet, Demokratik, Ermeni ve Alevi açılımının ardından, 14 Mart 2010 Pazar günü “Roman Açılımı” kapsamında Romanların sorunlarını da gündeme getirmeye hazırlanıyor.
Görünüm Gazetesi Bürosunu ziyaret eden, Babaeski Roman Kültürünü Araştırma Geliştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Zünbül ve Başkan Yardımcısı Muharrem Sağdıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Romanların sorunlarını dinlemek amacıyla, 14 Mart 2010 Pazar günü “Roman Açılımı” kapsamında Abdi İpekçi Spor Salonunda bir toplantı düzenleyeceğini belirttiler.
Dernek Başkan Zünbül, yapılacak olan toplantıda, ''Geçmişle Gelecek Arasında Romanlar'', ''Romanlar ve Sivil Toplum Örgütleri'', ''Birlikte Yaşama, Çok Kültürlülük ve Romanlar'' konularının masaya yatırılacağını belirterek, şunları kaydetti;
“Yapılacak olan bu önemli toplantının bizler için çok olumlu geçeceğine inanıyorum. İlçemizde kurduğumuz derneğimizin amacı, toplumumuzun geleneksel kültürüne bağlı kalarak, sosyal ekonomik gelişme düzeyini yükseltip, refah içinde yaşayarak, Türk ve dünya toplumuna uyum sağlamaktır. Ayrıca, Ulusal ve Uluslar arası başta Roman Federasyon gibi ilgili sivil toplum kuruluşları ile toplum yararına olacak her türlü ilişkide bulunmak, üyelerimizin ve toplumumuzun refah içinde yaşayabilecekleri alanlar yapmaktır. Sanatsal faaliyetlerle ilgili ise yetenekli kişileri tespit etmek, ilgili sanat kollarında eğitilmeleri için her türlü tedbir almak ve gerçekleştirmektir. Derneğimiz, Roman Kültürünü çağdaş seviyeye ulaştırarak yaşamasını sağlamak amacıyla kurulmuştur.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...