***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Mart 2010 Salı

Barış, Sağlık Bakanı Akdağ’a “Crestor” u sordu

Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Barış, sağlık Bakanı Akdağ’a şu soruları yöneltti: “Kolesterolü düşürmek için kullanılan Lipit düşürücü ilaçlar grubu olan Statinler için, ABD, Norveç, İngiltere, Japonya, İtalya, Hollanda ve İrlanda’daki 17 Üniversite’nin uzmanları ve akademisyenlerince, 100 bine yakın kişiyi kapsayan çalışmalarının sonucu, dünyanın en saygın tıp dergilerinden Lancet’de yayınlanmıştır.
Buna göre; Kolesterol (Lipit) düşürücü olarak dünyada en çok kullanılan ilaçlar içerisinde yer alan “Crestor”ün yapılan analizler sonucu her 100 hastadan 9’unda diyabet oluşumunu artırdığı, hatta statinler içerisinde en tehlikeli ilacın ‘Crestor’ olduğu iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? ‘Crestor’ adlı Lipit düşürücü kolesterol ilacının İngilizce prospektüslerinde ciddi yan etkilerinin (diyabet) olduğu uyarılarına karşın, Türkçeye çevrilirken bu uyarıların çıkarıldığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur?
Bu iddialar doğru ise; Dünyanın en saygın tıp dergisi Lancet’de, kolesterol düşürücü Statinler grubundaki ilaçların yan etkilerine yönelik iddialar, Türkiye’de Statinler grubunda yer alan ilaçları kullanan hastalardan saklanmış mıdır? Crestor adlı ilacın İngilizce prospektüsünde, diyabete yönelik yan etkileri yer alırken, Türkçeye çevrilen prospektüsünde çıkarılarak bu büyük tehlikenin Türk Halkından gizlenmesinin sebebi nedir?”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...