***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ekim 2009 Cuma

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI


















29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çorlu’da yılında sevinç ve coşkuyla kutlandı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 86. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler 28 Ekim günü Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Kor. Gen. Ümit Dündar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen törende İstiklal Marşı okunarak Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. 5. Kolordu bünyesindeki askeri bando burada Çorlululara bir konser verdi.
Aynı gün akşam saatlerinde halkın katılımıyla Cumhuriyet Halk Yürüyüşü düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı halk yürüyüşünde Atatürk Meydanı ay yıldızlı bayraklar ve Atatürk resimleriyle donatıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’un öncülüğündeki kortej Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Atatürk Kültür Merkezi ünlü türkücü Hüseyin Turan konser verdi. Konserin başlangıcında Hüseyin Turan’a çiçek takdim eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, “Atatürk’ün memleketi olan Rumeli’ye hoş geldiniz. Atatürk Rumeli topraklarında doğdu ve Türkiye Cumhuriyeti kurarak bizlere emanet ettik. Bugün Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 86. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bu topraklarda sonsuza kadar var olacaktır.”dedi.
Daha sonra ünlü türkücü Hüseyin Turan, sevilen şarkılarını seslendirdi. Meydanda bulunan vatandaşların da ona eşlik ettikleri görüldü. Konserden sonra yapılan havai fişek gösterisinde görsel bir şölen yaşandı.
29 Ekim günü Omurtak Caddesi’nin Atatürk Meydanı’ndaki kısmında geleneksel geçit töreni düzenlendi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Kor. Gen. Ümit Dündar ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tören aracıyla vatandaşları selamladılar.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun Cumhuriyet`in milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğunu söyledi. “Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın kanıtıdır. 86 yıl önce cihan harbi ve kurtuluş savaşından harap vaziyette çıkan Türkiye, bugün güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik rejimi, dinamik nüfusu, güçlü ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiştir” dedi.
Kaymakam Dursun`un günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapmasının ardından öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri öğrenci grupları ve askeri araçlar ile tören birliklerinin geçişi ile sona erdi.
29 Ekim etkinlikleri Atatürk Kültür Merkezi önünde halk konseriyle devam etti. Yerel müzik grupları Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara konser verdi.
Çorlu Kaymakamlığı, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergi salonunda Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi. Başta Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve 5. Kolordu Komutanı Ümit Dündar olmak üzere resmi kurumların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirilen resepsiyonda konuklar bir araya gelerek sohbet ettiler. Resepsiyon orkestranın seslendirdiği Onuncu Yıl Marşı toplu bir şekilde söylenmesiyle sona erdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...