***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Ekim 2009 Cuma

İlköğretim Haftası Tekirdağdada çeşitli etkinliklerle kutlandı






2009 İlköğretim haftası kutlamaları çerçevesindeTekirdağ ilindeki ilköğretim öğrencilerini temsilen Tekirdağ Merkez 50. Yıl İ.Ö.O. ile Cumhuriyet Anaokulundan gelen öğrenci ve öğretmenler Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti.
İlköğretim Haftası Kutlamaları daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İ.Ö.O. da gerçekleştirilen törenle devam etti. Törene Tekirdağ Valisi Kemelk in yanı sıra Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Necdet ÇELİKBİLEK, İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı. Törende konuşan Vali Kemelek yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu önderliğinde 1923 ten bu yana rejimini cumhuriyet olarak seçmiş ve kalkınmasındaki rehberliği de bilime vermiştir. Hepimizin hatırladığı bir resim var. Atatürk yeni Türk alfabesini tanıtırken bir siyah tahta üzerinde beyaz tebeşirle yeni Türk harflerini yazan bir resim. İşte bize bilim oradan vazedilmiştir. O günden bu güne baktığımızda yazının şekli değişmemekle birlikte kullanılan argümanlar değişmiş; kara tahtanın yerini akıllı tahtalar, tebeşirin yerini bilgisayar almıştır.
Yasalarımız çerçevesinde İl Genel Meclisi bütçesinin yüzde 20 si okul ihtiyaçlarına ayrılırken İlimizde bu oranın 2009 yılı bütçesinde yüzde 40-50 leri bulduğu görülmektedir. Gerek nüfus artışı gerekse sizlerin daha iyi imkânlarda eğitim almanız için fedakârlıkta bulunularak okul alt yapısına yönelik yatırımlara hız verilmiştir. Bundan sonra da sosyal donatılara önem vererek eğitimin her yönüne ait gelişmeleri göreceğiz. Sizler sadece kendi sorumluluğunuzu değil, ailenizin de sorumluluğu üzerinde taşıyan kendinize ailenize ve ülkenize faydalı gençler olarak yetişmeniz gerekmektedir, dedi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...