***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

30 Ocak 2010 Cumartesi

MHP Grup Başkan Vekili Vural Çorlu`da

Çorlu’da Konuşan MHP’li Oktay Vural:
Ülke iyi yönetilmiyor - İnsanımız İşsiz -Açılıma kanmayın
MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Trakya çıkarmasına Tekirdağ ve Çorlu’dan başladı. Beraberinde Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral, Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşhan, Edirne İl Başkanı Dr.Gürsel Şimşek ile geldi.
Çorlu’da bir radyo programına katıldıktan sonra, Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki konferansın yapıldığı yere geldi. Burada kalabalık tarafından Oktay Vural alkışlarla karşılandı.
Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını Çorlu MHP İlçe Başkanı Battal Arslan yaptı.
“ÜLKE İYİ YÖNETİLMİYOR”
Çorlu’da iki saate yakın konuşma yapan MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, gazetemiz Devrim’i inceleyerek, bilgi aldı. “Sizin yaptığınız yayıncılığa da teşekkür ederim” dedi.
Oktay Vural konuşmasında, “Bugün Trakya’da ilk uğradığım yer bildiğiniz gibi Tekirdağ ve Çorlu’dur. Buradan Babaeski, Kırklareli’ye gittikten sonra Edirne’de toplantılara katılıp halkımızı bilgilendireceğim.
Daha sonrada Batı Trakya’ya geçip Türk kardeşlerimiz ile görüşme yapacağım. Yani Ülkemizin Batı bölgesindeyim. Rumeli’deyim. Ülkeyi dolaşarak AKP’nin uyguladığı yanlış politikaları anlatırken, halkımızın nasıl çektiğini de bu gezilerim esnasında görüyorum.Üzülüyorum.
Çünkü halkımız şu anda büyük sıkıntılar içinde kıvranıyor. İşçiler işsiz, sanayici işyerini kapamak zorunda kalıyor. Hayatından memnun olan hiç yok. Bu sıkıntılar halkı bezdirmiş durumdadır.
Her gün yeni bir sıkıntı daha ortaya çıkıyor. Şimdide Başbakan Doğal Gaz zammından söz ediyor. Halk sorunları çözsün diye AKP yi iktidar yaptı. Ne yazık’ ki halkımız şimdi umduğunu bulamıyor” dedi.
“İNSANIMIZ İŞSİZ ”
MHP’li Oktay Vural, “Ülkemizde büyük bir genç nüfus var. Bu genç nüfus iyi eğitim almak için mücadele veriyor. Ama iş yerleri kapandığı için, bu üniversite mezunu genç insanlarımız işsiz ve güçsüz dolaşıyor. Ülkede istihdam ve yeni iş sahaları açılıp, işsizlere iş bulunmadı.
Çok acı bir tablodur. Alileler çocuklarının bu halini gördükçe daha çok üzülüyorlar.Ama AKP’li başbakan ve bakanların çocuklarının iş derdi yok. Onlar her gün kendilerine yeni kazanç kapıları buluveriyorlar.
Artık gerçekleri halkımız görüyor. Bizde bu gerçekleri her gittiğimiz yerde tüm çıplaklığı ile anlatıyoruz.
Halkı bilgilendiriyoruz. Bıçak adeta kemiğe dayandı. Sorunlara çözüm yolları bulunamıyor.Sıkıntılar gün geçtikçe çoğalıyor. Ve iş içinden çıkılmaz hale geliyor” dedi.
“AÇILIM BU ÜLKEYİ BÖLER ve AÇILIM KESİNLİKLE
GERÇEKLEŞEMEZ”
MHP’li Vural konuşurken, salondaki kalabalık pür dikkat kendisini dinlerken zaman zaman alkış yaparak, konuşmaya destek verdiler.Vural , “AKP’ nin AÇILIM OLAYI” na gelince konuşmasını daha da sertleştirerek, bölücü başı ve bölücü örgütünün isteği doğrultusunda ne yol haritası ve nede açılım olur. Bu ABD ve diğer AB ülkelerinin reçeteleridir.
Türk Başbakanı bu reçetelere sahip çıkıp ülkemizde sahneye koyamaz. Türk halkı ve bizler dimdik ayaktayız.
Açılım adı altında Habur’ da ve Diyarbakır’da yaşanan rezaletler kabul edilir gibi değil. Bu terör yandaşları davul-zurna ile karşılandı. Şehit anaları ve şehit ailelerini derinden yaraladı. Ama Hükümet, AKP tutturmuş varsa yoksa açılım.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkı ile kenetlenip ülkemizi düşmanlardan kurtarmış ve Cumhuriyeti kurmuştur. Bu ülkenin kıymetini bilelim. AKP’ nin bu istemleri hayata geçirilemez.
Çünkü ülke açılım savsatası ile bölünmek isteniyor. Egemenlik yok edilmek isteniyor. Açılım nedir ? bölücü örgüte siyasallaşma yolunu açmak. Olacak iş mi bu ? yaşanan bu acı tabloları unutmayın.
Demokratik hakkınızı kullanıp karşı çıkın. Bu ülkede 2002 yılında Askerin ve Polisin verdiği mücadele ile terör bitme noktasına gelmişti.
Şimdi ise terör örgütünün ele başısı ve terör örgütünün tavsiyeleri ile açılım ve yol haritası senaryoları hayata geçirilmek için sinsice bekleniyor. Birde utanmadan sıkılmadan Açılıma bir ad takmışlar “Devlet Projesi” böyle saçma sapan ülkeyi bölme noktasına getirecek proje gerçekleşemez ve gerçekleştirmeyiz. Projenin içinde ne var ne yok belli değil.
” Dedi.
Oktay Vural, “Bir çevrenize bakın, Irak kurtulacak ve demokrasi gelecekti. Ne oldu ABD’i sayesinde bu ülkede 1,5 milyon müslüman iç savaşta öldürüldü, şimdi aynı senaryolar Sudan’da uygulanmak isteniyor. Tabloya bakın BOP (Büyük Ortadoğu projesi) nin eş başbakanı T.C Başbakanı değil mi ?
Bu BOP hangi ülkenin çıkarlarını koruyor? Bu ülkeye zarar verer Sevr Damat Feritlerce imzalanmıştı. Ama Türk halkı bu ülknin çıkarlarına zarar veren Sevr’i yırttı attı. Tanımadı. Şimdi tekrar dış güçler aracılığı ile sevr kabul ettirilmek isteniyor.
Bu önümüze gelirse bizde damat Tayyip anlaşması diye yırtıp atarız. TBMM’de bu açılım kaçırılmak isteniyor . Gerçekleri doğru düzgün anlatılmıyor. TV’lerde güzel bir dizi var. ben izliyorum.
Adı “ELVEDA RUMELİ” Çünkü anlamlı, şimdi korku ve endişemiz. Böyle bölünme, parçalanma projeleri uygulatılmak isteniyor. Bizde mücadele veriyoruz. Ne için “Elveda Türkiye” dememek için” dedi
HABER VE FOTO: Erdal Özcan

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...