***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Mart 2010 Çarşamba

GÜRSOYLAR KOLEJİ CÜNEYT ASİ DURU’YU AĞIRLADI

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli programlar gerçekleştiren Gürsoylar Koleji, hafta kapsamında radyo programcısı ve yazar Cüneyt Asi DURU’yu ağırladı.
Cüneyt Asi DURU, 9 Mart 2010 Salı günü Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda Gürsoylar Koleji öğrencilerine ve velilerine yönelik bir söyleşi gerçekleştirdi. Kendisinin de ifade ettiği üzere, yeni neslin ve öğrencilerin arasında olmaktan mutluluk ve heyecan duyan programcı ve yazar, radyoculuğu bu uğraşı seçmesindeki nedenleri, radyo programı yaptığı esnadaki duygularını ve işinden aldığı zevki öğrencilerle paylaştı. Radyo Tatlıses’te yaptığı ve sunduğu Nostalji adlı programının içeriği hakkında bilgiler veren DURU, 80’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’deki müzik kültürünü, 90’lı yıllardaki pop müziğin patlayışını, tek kanallı hayattan renkli ve çok renkli hayata geçiş serüvenimizi, değişen zaman ve şartlar çerçevesinde müziği, televizyonculuğu ve genel olarak medyanın yapısını kendi gözlemleriyle gençlere aktardı.
Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan DURU, 80’li ve 90’lı yıllarda yapılmış olan müziklere saygı duyduğunu, günümüzde ise müziğin elektronikleştirildiğini ve bilgisayarlarla yapıldığını, dolayısıyla üretilemediğini ifade etti. DURU, popüler kültürün oluşumunda ya da bir şarkının/sanatçının popüler olmasında radyoculuğun ve medyanın çok önemli bir öge olmasına karşın, popüler kültürün asıl belirleyicisinin toplumun kendisi olduğunu vurguladı. Gençlerin sanat, pop, rock, rap ve diğer müzik türleriyle ilgili sorularını yanıtlayan DURU, pop müzik dalından bir örnek vermek üzere sahneye çıkan Gürsoylar Koleji öğrencisi Alpcan KUNT’u söylediği şarkısı sonunda medeni cesareti dolayısıyla tebrik etti. Rap müzik alanında çalışmaları olduğunu söyleyen Gürsoylar Koleji öğrencisi Ali Kahraman’ı da şarkısını söylemek üzere sahneye davet eden DURU, öğrencinin çalışmasını çok başarılı bulduğunu ifade etti.
Mitolojiye olan ilgisi dolayısıyla yazdığı kitaplarda bunu kullandığını ve hayal gücüyle birleştirdiğinde fantastik türde kitaplar ortaya çıktığını ifade eden DURU, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kadınlara hitaben yazmış olduğu bir şiirini de konuklarla paylaştı.
Söyleşi sonunda, Gürsoylar Koleji Okul Müdürü Lütfü DEDEOĞLU, deneyimlerini ve mesleğinden dolayı edindiği müzik bilgilerini öğrencilerle paylaştığı için Cüneyt Asi DURU’ya teşekkürlerini iletti. Çorlu’da ve Gürsoylar Kolejinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden DURU, Gürsoylar Koleji Hatıra Defterini imzaladı.
HABER VE FOTO: Özel Gürsoylar Koleji

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...