***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Kasım 2009 Çarşamba

ÇORLULU YAZAR RAMİS ÇINAR



Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Basın Yayın Biriminde çalışan Ramis Çınar Yazarlığını çıkardığı kitapla pekiştirdi. Söylenmemiş Sözler adlı kitabıyla Türkiye gündemine oturan Çınar geçtiğimiz hafta sonu yapılan Kitap Fuarında Türkiye’nin tanınmış yazarlarıyla buluştu.
“Söylenmemiş Sözler” adlı romanını yayımlayarak okurlarının beğenisine sunan Ramis Çınar, İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerine katıldı.
Geçtiğimiz Ağustos ayında kitabı yayımlanan Ramis Çınar, kitapseverlerle buluşmaya başlamasının ardından Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’na giderek Epsilon Yayınevi standını ziyaret etti. Burada yayınevi yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Çınar, Epsilon Yayınevi’nin yazarlarından İclal Aydın’ın imza gününe katıldı. “Söylenmemiş Sözler” in yayınlandığı günlerde kitabını İclal Aydın adına imzalayan Ramis Çınar, İclal Aydın’ın son kitabı “Senin Adın Bile Geçmedi” adlı eserini imzalattı. İclal Aydın ve Ramis Çınar’ın kitaplarının yayımlanmasında emeği geçen editör Nursel Calap Oral yayınevinin iki yazarını tanıştırarak hatıra fotoğrafı çektirdi. İclal Aydın da edebiyat dünyasındaki ilk adımını adan Ramis Çınar’a yazarlık kariyerinde başarılar diledi.
İstanbul Kitap Fuarı’na katılan diğer yayınevlerinin standlarını ziyaret eden Ramis Çınar, edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleriyle bir araya geldi. Yoğun geçen bir günün ardından izlenimlerini aktaran Ramis Çınar, “İstanbul Kitap Fuarına ilk defa geliyorum. Yıllardır katılmayı istediğim halde bir türlü gerçekleşmedi. Bu sene kitabımın yayımlanması fuara katılma isteğimi artırdı. Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin kitaplarını sergileyerek tanıttıkları büyük bir organizasyon. Katılım oranı da oldukça fazla. Kitap okumayı seven kitlenin bulunduğu bir ortam. Bu bakımdan çok önemli ve anlamlı. Yayınevlerinin kitaplarını tanıtmasının ötesinde yazar ve okur buluşması için önemli bir platform. Bence en önemli yanı bu. Eserlerini okuduğum; fakat sadece televizyon veya yazılı basın aracılığıyla hakkında bilgi sahibi olduğum yazar ve gazetecilerle tanışma olanağı buldum. Kendi alanlarında isim yapmış yazarlara kitaplarını imzalattım ve kendi kitabımı takdim ettim. Fuar organizasyonu yayıncı, yazar, okur ve medyaya önemli olanaklar sağlıyor. Umarım bu tür ortamlar Türkiye’de kitap okuma alışkanlıklarının yaygınlaşmasında faydalı olur.”diye konuştu.
Ramis Çınar’ın Türkiye genelinde önemli mağaza ve seçkin kitapevlerinde satılan kitabı ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya ve Bursa’da ilgi görüyor. En yüksek satış rakamlarına Çorlu ve Tekirdağ’da ulaştı. Çorlulu yazarın kitabı Çorlu’da Orion AVM D&R mağazası ve Boyut Kitapevi’nde, Tekirdağ’da Tekira AVM D&R mağazasında satılıyor.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...