***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Eylül 2009 Cumartesi

Rotaryden Meslek Sahibi Gençlere Fırsat


Çorlu 100. Yıl Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kemal Ergin, Uluslararası Rotary Vakfı tarafından her yıl tekrar edilen GİD (Grup İnceleme Değişim Programı) ile ilgili olarak bilgiler verdi.


Kaçırılmaması gereken bir program olduğunu belirten Ergin, meslek sahibi gençleri programa davet etti.
Rotary Vakfının en etkili ve en başarılı uygulamalarından biri olan GİD (Group Study Exchange GSE) programı 1965 yılından beri bütün dünyada ilgi görmüştür diyen Ergin; Profesyonel meslek yaşamlarının henüz başında olan 25 - 40 yaşları arasındaki genç kadın ve erkek iş ve meslek sahiplerinin bir başka ülkeyi ziyaretlerine olanak sağlayan bu program, Rotary Vakfının diğer programlarında olduğu gibi, toplumlar ve kültürler arasında iyi niyet ve dostluğu geliştirerek karşılıklı anlayış kanallarını açmakta ve dünya barışına katkıda bulunmaktadır. Uluslararası Rotary 2420. Bölge bu programı başından beri her yıl uygulamaktadır. Bu Rotary döneminde Grup İnceleme Değişim programı (GID_GSE) D-9810 Avustralya ve D-1860 Almanya Bölgeleri ile yapılacaktır. Ekiplerin gidiş tarihleri Avustralya için 30 Ocak - 28 Şubat 2010 ve Almanya için 2 Mayıs - 30 Mayıs 2010'dur. Program için son başvuru tarihi 30 Eylül 2009'dur dedi.
Adaylarda aranan koşulları da sıralayan Ergin; 40 yaş arasında olmak, en az iki yıldır belirli bir işte veya meslekte çalışıyor olmak ve program dönüşü de aynı işe ve mesleğe en az belli bir süre daha devam edecek olmak, çalışmakta olduğu kuruluştan, seyahat süresince işinden ayrı kalabileceğine dair şirket yetkilileri tarafından imzalanmış belge getirmek, gidilecek olan ülkenin dilini iyi derecede konuşuyor olmak, aday gösterildiği ülkenin vatandaşı ve gösterildiği bölgede ikamet ediyor olmak, iyi görünüşlü ve giyimli olmak, kendini açık ve mantıklı bir şekilde ifade edebilmek, açık fikirli, hoşgörülü, esnek ve ekip ruhu ile seyahate yatkın olmak, seyahat etmesine engel olabilecek bir rahatsızlığı ve sağlık sorunu olmamak, yoğun bir seyahat ve ziyaret programının gereklerini yapmaya hazır olmak olarak sıraladı. Kemal Ergin bu programa Rotaract`ların da aday olarak başvurabileceğini ancak rotaryen, rotaryen eşleri ile bir rotaryen ile birinci dereceden kan bağı olanların aday olamayacaklarını, daha detaylı bilginin http://www.corlu100yilrotary.org/ sitesinden alabileceğini söyledi.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...