***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Eylül 2009 Cumartesi

SYDV, 30 AİLEYİ DAHA MUTLU ETTİ

Kırklareli iline bağlı Vize ilçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının son olarak uygulamaya koyduğu hayvancılık projesi ile 30 aile daha mutlu sona ulaştı.
21 Temmuz 2009 tarihinde yapılan ihale ile alımı gerçekleştirilen 90 adet düve geçtiğimiz günlerde projeden yararlanan ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. İhaleyi alan Tareks firması tarafından temin edilen ve özenle seçilen 90 adet, asgari 15 azami 27 aylık iken aynı ırk suni tohumlama ile tohumlanmış, asgari 450 kg canlı ağırlıkta, en az 3 aylık ilkine gebe, doğumunda 3 yaşını geçmemiş Holstein ırkı gebe düvelerin ayrıca 1 yıllık hayat sigortaları da yapıldı.
Projeden, Vize merkez dahil olmak üzere Akpınar, Kıyıköy, Evrenli, Evrencik, Kışlacık, Kömürköy, Develi, Soğucak, Sergen, Hasbuğa, Düzova, Çövenli ve Sofular köylerinde yaşayan 30 aile yararlanırken, aileler ödemelere üçüncü yıldan itibaren başlayacaklar. 6 eşit taksitte yapılacak olan geri ödemelerde sıfır faiz uygulanacak. Projede yararlanan ailelerin yem ihtiyaçları da yine SYDV tarafından yapılan ihale ile karşılandı. SYDV projeden yararlanan ailelere, aile başına 4 er ton olmak üzere yem alımı da yaptı.
KAYNAK:VİZE HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...