***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

ÇORLU BELEDİYESİ YAPACAĞI YAZ FESTİVALİ ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI YAPTI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan, 13-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Yaz Festivali’nde yapılacak etkinlikleri kamuoyuna duyurmak amacıyla Çorlu yerel basın ve ulusal haber ajanslarının temsilcileriyle basın toplantısı yaptı.
Festival Organizasyon Komitesi Üyeleri; Ali Çimen, Nazmi Aydoğmuş, Sezgin Engin, Zarife Atik Ceylan ve Cevat Sevim toplantıda hazır bulundu. Konuşmasına daha önce farklı adlarla festivaller düzenlendiğini hatırlatan Baysan, “Bu sene yeni Belediye yönetimi olarak geleneksel hale gelen festivalin adını ‘Yaz Festivali’ olarak belirledik. Bu festivalde çok çeşitli etkinlikler olacak. Festival süresince dolu dolu üç gün yaşayacağız. Festivalin organizasyonunda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi. Daha sonra festivalin duyuru ve tanıtımında kullanılacak ilan ve afişleri takdim eden Baysan, festival etkinlik programıyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Yedi ülkeden gelen futbol takımları veteran turnuvasında maç yapacak. Üç ünlü ses sanatçısı sahne alacak. Hemşehri dernekleri de festivale katılarak yöresel folklorunu tanıtacaklar. Ayrıca dernekler ve tanıtım yapmak isteyen firmalar stand açacaklar. Basketbol takımları basket gösterisi yapacak. Bulgaristan’dan gelen bir folklor ekibi yöresel danslarını sergileyecek. Belediye El Sanatları Kursuna katılan kursiyerlerin yaptığı el işi ürünler açılacak stantlarda sergilenecek. Tavla ve briç turnuvaları düzenlenecek. Çorlu basın mensupları arasında da bir futbol turnuvası yapılacak. 200 çocuk sünnet edilecek. 23 çiftin de toplu nikah töreni yapılacak. Festival 15 Ağustos akşamı Funda Arar konseri ile sona erecek. Etkinliklerimiz önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Uluslar arası organizasyonlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Konuşmasını tamamlayan Baysan, bir gazetecinin festival bütçesinin miktarıyla ilgili bir soru sorması üzerine önceki yıllara oranla daha kısıtlı bir bütçe hazırladıklarını sözlerine ekledi.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...