***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Ağustos 2009 Çarşamba

Velimeşe Belediyesi Boza Festivaline Hazırlanıyor


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel; Amacımız Boza Festivalini Geleneksel Hale Getirmektir dedi

Bu yıl ilki düzenlenecek olan Velimeşe Boza Festivali ve Sünnet Şöleni 15 - 16 Ağustos tarihlerinde Velimeşe`de yapılacak. İlk defa festival düzenleyecek olmanın heyecanını yaşayan Velimeşe Belediyesi`nde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Sünnet şöleniyle birleştirilen festivalde çocukları sünnet olacak ailelere belediye tarafından sünnet kıyafetleri dağıtıldı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel festivalin kusursuz geçmesi için titiz bir şekilde hazırlandıklarını söyledi.
Velimeşe`nin ilk defa bir festival heyecanı yaşayacağını söyleyen Başkan Rasim Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Velimeşe halkımızın büyük desteği ile iş başına geldik. Seçim bildirgemizde yazdığımız gibi halkımıza verdiğimiz hizmet sözlerimizi göreve başladığımız ilk günden itibaren bir bir yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bize inanan ve güvenen Velimeşe halkına hizmet etmekte son derece mutluyuz. Velimeşe halkı ve Velimeşe için durmadan, geceli gündüzlü çalışmaktayız. Bunun için Velimeşe`yi, kültür ve eğitimde, şehirleşmede, sanayi ve tarımda öncü, sosyal faaliyetlerde örnek gösterilen, mutlu insanların yaşadığı bir belde haline getireceğiz. Festival düzenlemekte bu amaçlarımızdan biridir. Velimeşeyi ve Velimeşe bozasını tanıtmak için Velimeşe 1. Boza Festivali ve Sünnet Şölenini 15 16 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladık. Kasabamızın adıyla anılan meşhur Velimeşe Bozasını ve güzel Velimeşemizi daha iyi tanıtmak amacıyla bu festivali düzenliyoruz. Bölgemizde boza denince ilk akla gelen Velimeşe bozasıdır. Velimeşe bozası lezzetiyle Trakya`da meşhur olmuş geleneksel bir içeceğimizdir. Geleneklerine bağlı bir toplum olarak bugüne kadar ihmal edilen bu organizasyonu ilk defa yapacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Festivale katılan misafirlerimize ve halkımıza bozacılarımız tarafından boza ikramı yapılacaktır. Boza festivali ile birlikte gerçekleştirilecek olan sünnet şöleninde sünnet çağına gelmiş çocuklarımız da sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımlarını atmış olacaklardır. Festivalde yapılacak etkinliklerde belde ve bölge halkımızı doyasıya eğlendirmeyi amaçlıyoruz. Festivalde halkımız tarafından sevilen sanatçılar da sahne alacak. Halkımızın eğlenebilmesi ve esnafımızın festivalden azami fayda sağlayabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Halkımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Velimeşe 1. Boza Festivali ve Sünnet Şöleni etkinliklerimize bölge halkımızı da davet ediyoruz. Onları da Velimeşe`de görmekten son derece mutlu olacağız.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...