***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ağustos 2009 Perşembe

Keşan Belediyesi olarak köpek kısırlaştırma operasyonları devam ediyor..


Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sahipsiz sokak köpeklerinin kısırlaştırmya devam edildiği açıklanarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle ;
Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2005-05.08.2009 yılından beri sahipsiz sokak
hayvanları ile mücadele etmektedir. Günümüze değin 1300 sokak köpeğini kısırlaştırma operasyonuna almış, aşılarını, parazit tedavilerini yaptıktan sonra bulundukları ortama bırakmışlardır. Barınağımızda 18(on sekiz)kadar sahipsiz sokak hayvanı(köpek) Kısırlaştırma operasyonu için bakılmaktadır. Barınaktan 160(yüz altmış )adet köpek sahiplendirilmiştir. Çalışmalarımız sahipsiz sokak hayvanları üzerine yoğunlaşmıştır. Keşan Belediyesi Sokak hayvanları barınağı 150(yüz elli )adet köpeği barındıracak kapasitededir.
Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili ıslah çalışmalarımız devam etmektedir. Daha önceden kısırlaştırılan kulağında küpe olan sokak hayvanlarına dış parazitleri yönünden tedavi yapılmaktadır. Barınakta sahiplendirilmek üzere 125(yüz yirmi)adet köpek kısırlaştırılmış tedavileri ve kuduz aşısı yapılarak küpe takılmış bekletilmektedir. Yavrular ayrı bir bölümde bakılmaktadır.
Keşan Belediyesi 03.10.2007 tarihinde 3591 m2 arsayı sahipsiz sokak hayvan barınağı için bedelini satın alarak mülkiyeti üstüne alarak adına tapu çıkarmıştır. Proje çalışmalarımız devam etmektedir. Gerekli finansmanı sağladıktan sonra barınağı satın aldığımız arsaya yapmak istiyoruz bu konuda örnek proje araştırma çalışmalarımız devam etmektedir.
Keşan Belediyesi yaptığı çalışmalarda Keşan Halkının anlayışını beklemekte. Bulunduğu ortama bırakılan köpeklere verilen yemek artıkları ve sevgi çok kısa zamanda sokak hayvanları ile ilgili problemi ortadan kaldıracaktır. Keşan Belediyesinin Veteriner İşleri Müdürlüğüne yapılan İhbarlar zamanında değerlendirilip ıslah çalışmalarıyla sokak hayvanları üremeyip hastalık üretmeyecektir.2005 yılında beri sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde sahipsiz sokak hayvanları ile yapılan çalışmalar kendini göstermekte kulağında küpe olan sahipsiz sokak köpekleri ürememekte aşılandıkları ve parazit tedavileri olduğu için hastalık yaymamaktadırlar. Keşan Belediyesine sahipsiz sokak hayvanları için özellikle kulağında küpe olmayan sahipsiz köpekler için ihbar yapılmalı Belediyede görevli, personele yardımcı olunmalıdır.
Keşan Belediyesi Hayvanları Koruma Kanunun 6.maddesine istinaden sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerini yapıp, kısırlaştırma cerrahi müdahalesinden sonra kuduz aşısı ve iç ve dış parazit tedavilerini yapıp, kulağına küpe takılarak alındıkları ortama bırakılmasını sağlamaktadır. Bu konuda halkımızdan anlayış beklemekteyiz.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...