***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ağustos 2009 Perşembe

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN KEMALETTİN NALCI’NIN7/8382 SAYILI YAZILI SORU ÖNERGESİ VE CEVABI

SORU :
Tekirdağ sahilinde bulunan Balıkçı Barınağı’nın temizliği ve denetimi hangi kurumun yetkisindedir? Bu konuda ne gibi bir çalışma yapılmaktadır?
CEVAP :
Ülkemizde yer alan ve Tekirdağ sahilinde bulunan balıkçı barınağı da dahil olmak üzere barınakların yapımının planlanması, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yapılmaktadır. İlgili Bakanlıkça yapılan planlama çerçevesinde ilgili barınakların yapımı Bakanlığımız, Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce yapılarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına verilmektedir.
Bakanlığımız DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünce inşa ettirilmiş olan Tekirdağ Balıkçı Barınağının kullanım hakkı Bakanlar Kurulunun 17.02.1965 tarih ve 6/6586 sayılı Kararnamesiyle Tekirdağ Belediyesine devredilmiştir.
Daha sonra tesisi SS Merkez Su Ürünleri Kooperatifi tarafından Balıkçı Barınakları Yönetmeliğinin 8. maddesine göre kiralanmasının talep edilmesi üzerine, yukarıda bahsi geçen Kararname, Bakanlar Kurulunun 09.11.2008 tarih ve 2008/14470 sayılı Kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmış ve Barınak kiraya verilmek üzere 29.04.2009 tarihinde düzenlenen tutanakla geçici olarak Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devredilmiş bulunmaktadır.
Günümüze kadar tesisin Maliye Bakanlığı tarafından kiraya verildiğine dair Bakanlığımıza herhangi bir bilginini ulaşmamış olması nedeniyle, Yönetmeliğin 8. maddesinin 9. fıkrası gereğince Barınağın denetim ve sorumluluğu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğünün uhdesinde bulunmaktadır.
Genel olarak çöp toplama ve temizlik hizmetlerinin Belediyeler tarafından yerine getirildiği göz önüne alındığında, Tekirdağ Balıkçı Barınağı temizlik işlerinin de Tekirdağ Belediyesince yerine getirilmesinin gerektiği düşünülmektedir.
Öte yandan, Çevre ve Orman Bakanlığının 15.05.2009 tarihli ve 29919 sayılı Yetki Devri Genelgesinde; Balıkçı Barınakları da dahil olmak üzere Türkiye’nin yargılama yetkisine tabi olan deniz yetki alanlarında, 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının denetlenmesi, tespit edilen ihlallere uygulayacakları idari yaptırımları, ihlalin tespiti için sürekli olarak havadan, karadan ve denizden kontrol ve izlemenin yapılma usulleri ve yetkinin, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na verildiği bildirilmektedir.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...