***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Ekim 2009 Pazartesi

GÜRSOYLAR KOLEJİNDEN ÖĞRENCİLEREYGS-LYS PANELİ


ÖSYM’nin 22 Temmuz 2009 tarihinde yaptığı açıklamayla 2010’dan itibaren uygulanacak olan yeni üniversite giriş sınavı sistemi öğrenci ve velilerin aklında soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor. Sistemi iyi anlamak ve çalışmalarına buna göre yön vermek isteyen öğrenciler, bu konuyla ilgili uzmanlara başvuruyorlar.
Bu bağlamda çalışmalar yürüten Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ ve Sınav Dershanesi Çorlu Şubesi tarafından yapılan ortak çalışmayla, lise öğrencilerine ve velilerine yönelik bir panel gerçekleştirildi. 2010 YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile ilgili ayrıntıların anlatıldığı ve bilgilendirmenin yapıldığı panel, 16 Ekim 2009 Cuma günü Özel Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak katılan Sınav Dershanesi Rehberlik Uzmanı Cem YURDAKUL, yeni sınav sistemin puan hesaplamaları, bölüm seçimleri ve hangi puan ile hangi bölümlere girilebileceği ile ilgili ayrıntıları ve eski sisteme oranla yeni sistemin avantajlarını öğrenciler ve veliler ile paylaştı. YURDAKUL, uygulanacak olan yeni sistem ile meslek seçimi için 12. sınıfı beklemenin artık yetersiz kalacağını, 9. sınıftan itibaren alanın belirlenmesi ve o alana yönelik çalışılması gerektiğini belirtti. İki aşamalı olarak yapılacak olan sınav sisteminde, sonucu %40 etkileyecek olan ilk aşama YGS’nin de çok önemli olduğunu vurgulayan YURDAKUL, ilk sınavda alınacak başarının neredeyse sonucu yarı yarıya etkileyeceğini dile getirerek, ilk aşamanın da önemsenmesi gerektiğini özellikle vurguladı. YURDAKUL, yeni sistemde öğrencilerin kendi alanları dışındaki sınav oturumlarına da katılabileceklerini, bu alanlardaki katsayıların da kendi alanlarıyla aynı olacağı için değişik alanlarda da meslek seçimi yapımının kolaylaştığını ifade etti. Sistemin değişmesiyle, yeni mezunların dışında, şanslarını bu farklı sistemde de denemek isteyecek eski mezunlarla katılımın daha yoğun olabileceğini ifade eden YURDAKUL, veli ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Yapılan bilgilendirmeden memnun kalan veliler ve öğrenciler, kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesini sağladığı için Rehberlik Uzmanı Cem YURDAKUL’a teşekkürlerini ilettiler.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...