***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Eylül 2009 Pazar

Halk Eğitimi’nde ilk kez, kantin işletmeciliği, tıp sekreterliği ve cilt bakım kursu açılacak


Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 26 branşta açacağı kurslar arasında bulunan; makyaj ve cilt bakımı, kantin ve açık alan işletmeciliği ile tıp sekreterliği kursları
bu yıl ilk kez açılacak.
Keşan halkından gelen istekler üzerine açılacak yeni kurslara yoğun bir talep bekleyen Keşan Halk Eğitimi Merkezi, taleplerle oluşan kurs ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyor.
KANTİN İŞLETMECİLİĞİ
Satış, beslenme, sağlık, hijyen ve iletişim zinciri içerisinde hizmet sunan kantin ve açık alan işletmeciliği birimlerinin bilinçli ve nitelikli kişiler tarafından işletilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, “Hizmet üretilen yerlerde çalışanların eğitimli olması önem taşımaktadır. Bu nedenle, tüm alanlarda olduğu gibi, kantin ve açık alan birimlerde işletmeci ve çalışanlarının bilinçlendirilmeleri, hizmetin verimli ve nitelikli hale getirilmesi için eğitim çalışmalarının düzenlenmesine ihtiyaç duyuluyordu. Biz de bu ihtiyaca cevap verdik.” dedi.
TIP SEKRETERLİĞİ
Tıp sekreterliği kursu ile kursiyerlerin bilgisayar ortamında hastayı muayeneye hazırlayacağını, hasta kabul ve dosya işlemlerini yapacağını, tıbbi, idari ve istatistikî dokümanları yapabilme konusunda eğitim alacağını ifade eden yetkililer; kursiyerlerin sertifikalarıyla muayenehanelerde, polikliniklerde veya hastanelerde tıp sekreteri olarak çalışabileceğine dikkat çekti.
CİLT BAKIM KURSU
Cilt bakım kursunun amacının, cilt bakımı ve makyaj öncesi hazırlık yapabilen, müşteriyi bilgilendirebilen, cilt bakımı ve makyaj yapabilen eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen yetkililer; kurs belgesini alan kişinin, çevresindeki kişilere, cilt bakımı ve makyaj yapacak hale geleceğini veya kuaför ve güzellik salonlarında bu işi yaparak kazanç elde edebileceğini dile getirdi.
HEDEF...
Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin hedefinin; Keşan’daki tüm bireylere, 21. Yüzyıl’ın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri, davranışları kazandırmak, onları ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel olarak geliştirmek olduğu vurgulandı.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN/

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...