***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Aralık 2009 Cuma

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan “Valilik bahçesindeki Atatürk heykeli eridi. Ata’nın yüzü değişti.” başlıklı gazete haberi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Habere konu olan; Valiliğimiz önünde yer alan Cumhuriyet alanı içindeki Atatürk anıtı 1930 tarihinde Kenan Ali tarafından yapılmış olup, korunması gerekli kültür varlığı statüsünde bir anıt eserdir. Anıtın bakım ve onarımı ilgili mevzuat çerçevesinde Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulundan alınacak izin doğrultusunda yapılmaktadır.
Söz konusu Atatürk anıtının gerekli bakımının yapılması amacıyla, Valiliğimizin talimatlarıyla Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 18.11.2009 tarih ve 2469 sayılı yazı ile Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kuruluna müracaat edilmiş ve Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulunca bugün, 04.12.2009 tarih ve 182 sayılı kurul kararı ile gerekli izin verilmiş olup, Valiliğimizce söz konusu izin doğrultusunda Anıtın en kısa sürede bakım ve onarımı tamamlanabilecektir.
Anıt eserin önemi sebebiyle Valiliğimizce konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve Trakya Üniversitesi Restorasyon Bölümü ile Anıtın bakım ve onarımına ilişkin görüşmeler devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...