***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Aralık 2009 Cuma

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSANDAN KADIN HAKLARI KUTLAMASI

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Baysan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 75. yılını kutladığımız bu özel ve anlamlı günde Türk Toplumunu muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amacıyla sayısız devrime imza atan Ulu Önder Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyoruz. 1934 yılında Dünya’da uygar olarak adlandırılan birçok ülkedeki kadınların sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türk Kadınına verilmiştir.
Günümüzde kadınların toplum içindeki yeri, çalışma hayatındaki etkinlikleri ve siyasetteki konumları ülkeler için bir gelişmişlik göstergesi sayılmaktadır. Ülkemizdeki kadın siyasetçi sayısı istenilen oranda olmamakla beraber her geçen yıl biraz daha artmakta ve gelişmekte olan ülkeler için örnek teşkil etmektedir.
Ümit ediyorum ki önümüzdeki kadınların siyasetin yanı sıra toplumsal hayat ve iş dünyasındaki etkinlikleri artacaktır. Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını kazandığı bu önemli ve anlamlı günde tüm kadınları kutlar, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...