***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Eylül 2009 Çarşamba

**ONGUN, “AMACIMIZ TÜRK TARIMININ İLERLEMESİ”


Özel Haber: Metin KARAKUŞ
Ongunoğlu Tarım ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ongun, Türkiye ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu ve tarımın da ülke kalkınmasında ki katkısının tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.
Yönetim Kurulu Başkanı Ongunoğlu, makamında yaptığı açıklamada, Dünya’da işlenebilir toplam tarım arazisinin 3200 milyon hektar olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
“Bu miktarın 1475 milyon hektarında işlemeli tarım yapılmaktadır. Son yıllarda kişi başına tarım arazisi gelişmiş ülkelerde % 14,3, gelişmekte olan ülkelerde ise % 40 azalmıştır. Türkiye ekonomisinin tarıma dayalı olduğu ve tarımın da ülke kalkınmasında ki katkısı tartışılmaz bir gerçektir. Toprak bozulmasının etkileri ulusal boyuttan çıkmış, tüm insanlığın sorunu haline gelmiştir. 1972’ de yayınlanan Avrupa Toprak Şartı ve 1996’ da yürürlüğe giren Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi bu sorunun uluslararası boyutunu vurgulayan örneklerdir. Günümüzde toprak bozulması dünyanın her yerinde ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir. Su ve rüzgâr erozyonu yanında kirlenme, toprak sıkışması ve amaç dışı kullanımlar gibi geri dönüşü olmayan kayıplar sürüp gitmektedir. Bütün bu kayıplar olurken dünyada toprak koruma ile ilgili standartlar, koruma kriterleri ve teknoloji kullanımında birlikteliğin sağlandığı söylenemez. Onun için biz şirket olarak tarım danışmanı arkadaşlarımızın sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda çıkarttıkları projeler ile sizlere sunularak sizlere en uygun çözümler ve uygulamalar üretmekteyiz. Firmamız; ayrıca organik gübre, kompoze gübre, ilaç, yem, tohum, bitki besin elementleri ve sanayi ürünlerinin Trakya Bölgesi satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Bölgemizde ve Türkiye’de tarım potansiyelini gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarak, çiftçilerimizin bol verim alması için çalışmaktadır. Firmamız, Kurumsallaşmış bir şirkettir, amacımız; Türk tarımının ilerlemesi ve çiftçilerimizin ürünlerimiz sayesinde daha kazanç elde etmeleri için, sürekli teknolojiyi takip edip, bütün yenilik ve gelişmelere ayak uydurarak payına düşen katkıyı sağlamaya çalışmaktadır. Bu uğraşımızda bizlere destek olan ve yakın ilgisini esirgemeyen tüm müşterilerimize, çiftçilerimize ve dostlarımıza “Ongunoğlu Tarım ve Sanayi Ürünleri” ailesi olarak teşekkür eder, bol ve bereketli kazançlar dileğiyle, şükranlarımı sunuyorum.”

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...