***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Çerkezköy`de
















Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nin (Çerkezköy OSB) katkılarıyla bölge içerisinde yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çerkezköy hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kurum çalışanlarına vatandaşın işini burada çözmeleri talimatını verdi. Çalışanlara gözdağı da veren Bakan Dinçer; Her şeyi affedeceğim, vatana kötü muameleden affetmeyeceğim dedi.
Her kesimin ekonomiye ve sosyal politikalara odaklanması gereken bir dönemi yaşıyoruz diyen Bakan Dinçer açılış öncesi yaptığı konuşmada, küresel krizin üzerinde en çok durulması gereken boyutu insanların doğrudan hayatlarına yansıyan işsizlik olgusu olduğunu söyledi.
İşsizlik artış oranlarında çok umutsuz bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu dile getiren Bakan Dinçer; Ama bu tablo sadece Türkiye`ye özgü değil, küresel finans krizinin etkisiyle bütün ülkelerde işsizlik tarihi seviyelere ulaştı. AB üyesi olan İspanya`da işsizlik bu aylarda %20`lere çıktı. ABD ve AB ülkelerinde Haziran ayında işsizlik % 9.5 gibi tarihi bir seviyeye çıktı. Şimdi artık krizin sona ereceğine dair olumlu işaretleri almaya başladık. Krizin Türkiye`ye etkilerini asgari seviyede tutmak için Hükümetimiz 70`e yakın tedbir aldı ve uygulamaya koydu. Bu süreçte Türkiye`nin direncini arttırmak için demokratik istikrar elbette her zamankinden daha büyük bir önem kazanmaya başladı. Demokratik istikrar ve toplumsal güven ekonominin en önemli dayanak noktasıdırdiye konuştu.
İkinci büyük meselemiz ekonomik bütün politikaların sosyal politikalarla birlikte ele alınması aynı eksen etrafında toplanmasıdır diyen Dinçer;Türkiye`nin istisnasız bütün kurumları ve istisnasız bütün kesimleri lüzumsuz tartışmalardan hızla çıkarak 72 milyon insanımızın refah ve huzuruna odaklanmalıdır. Aksi takdirde yarın geç olabilir. Çağın gelişen dinamiklerini doğru görmeye mecburuz. Ülke ekonomisi ve küresel rekabet, nitelikli, eğitimli insan gücünün ikame edilmesi güç en önemli stratejik kaynağı haline getirmiştir. Bu durumda Türkiye`nin gündemi rekabet, üretim ve kalite olmalıdır. Milli Eğitim`in gündemi de YÖK`ün gündemi de ekonomi, bürokrasi ve sivil toplum örgütlerinin gündemi de bu olmak zorundadır. Hamaseti değil gerçek tabloyu görmeliyiz şeklinde konuştu. Bu tablonun içinde neler olduğunu da sıralayan Dinçer; Ülkemiz nüfusu genç ve dinamik bir ülkedir ama üzülerek söylemek zorundayız ki iş arayan her 3 kişiden birinin mesleki yeterliliği yoktur belki daha fazlası. Mesleki eğitimi ıskalayan eğitim sisteminin yapısal işsizliğin kaynağı olduğu yeteri kadar tartışılmıştır. Artık bu gerçeği tartışma düzleminden çıkarmak zorundayız. Mesleksiz bir toplum ayakta kalamaz. Meslek Lisesi mezunlarının istihdamdaki payı sadece % 7`dir. Meslek edinme meslek değiştirme, piyasadaki muhtemel değişimlere zamanında uyum sağlama kabiliyetine kavuşması en önemli meselelerimizden birisi olmalıdır dedi.
Daha sonra beraberindeki Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut ile açılışını gerçekleştirdiği SGK Çerkezköy Bürosunu da gezen bakan büroda kaç kişinin çalıştığını sorarak çalışanlarla da görüştü. Çalışanlara vatandaşın işini kaç dakikada yapıyorsunuzdiye soran Bakan Dinçer, Telekom hatlarına bağlı olarak değişebiliyor. Şartlara göre değişiyor 3 dakika ile 7 dakika arasında değişiyor yanıtını alınca Vatandaşın sorunun burada çözün. Her şeyi affedeceğim, vatana kötü muameleden affetmeyeceğim talimatını verdi.
Son dönemde gündeme taşınan kiralık işçiler konusunda gazetecilerin sorusu üzerine de Bakan Dinçer; Kiralık işçiler yanlış ve olayı ajite ede bir niteledir. Söz konusu olan kiralık işçi değil, bu olayı eleştirenler şu sorunumuza çözüm bulsunlar. Her gün ayrı ayrı evlere temizliğe bir kadınımızın, bir işçimizin sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası ile ilgili sorununa çözüm bulsunlar. Amele pazarlarında arabaların arkasına yüklenerek götürülen işçilerimizin sorunlarına çözüm teklif etsinler. Her yıl, her mevsimde tarımda kavun, karpuz toplamaya, fındık, pamuk toplamaya giden onlarca sosyal güvenlik hakkı olmayan ve kayıt dışında çalıştırılan insanlarımızın sorununa çözüm üretsinler, eleştirmesinler. Özel istihdam bürolarını da kiralık işçi sıfatı ile yaftalayıp eleştirmesinler çünkü o istihdam bürosu belki sorunumuzun tamamını çözmeyecek ama bu sorunumuzun bir kısmını çözecek önemli tekniklerden birisidir. Bu bütün gelişmiş ülkeler, modern dünya bu yöntemi kullanıyor öyleyse bizim ülkemizde de zaman içerisinde de zaten uygulanacak olan ama şimdiden ön alarak, zaman kazanarak hukuki düzenlemelerini yaptığımız mekanizmayı niçin üretmeyelim yanıtını verdi.




Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...