***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ekim 2009 Çarşamba

Ağız Sağlığı Haftaları Tekirdağ’da…BİNLERCE GÖNÜLLÜ DİŞ HEKİMİYLE HEDEF 300 BİN KİŞİ

Colgate’in ağız ve diş sağlığı bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Türk Periodontoloji Derneği ile geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ağız Sağlığı Haftaları, 01–31 Ekim 2009 tarihleri arasında tüm Türkiye’de başlıyor. Tekirdağ’da da çok sayıda diş hekiminin gönüllü katılımıyla, “Hedef Mükemmel Ağız Sağlığı” sloganı ile gerçekleştirilecek Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında isteyen herkes, ağız ve diş kontrolü yaptırma imkanı bulacak. Türkiye nüfusunun yüzde 26’sının diş hekimine hiç gitmediği sonucu dikkate alındığında proje, büyük önem taşıyor. 2008’de 5 bin hekimin 200 bin kişiyi muayene ettiği proje bu yıl 6 bin gönüllü hekimle 300 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Colgate, Türkiye’de ağız ve diş sağlığına verilen önemin artması ve bilinçli nesillerin yetişmesi için düzenlediği sosyal sorumluluk kampanyalarına 10 yıldır ara vermeden devam ediyor. Bu kampanyalardan biri olan ve Türk Periodontoloji Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen Ağız Sağlığı Haftaları, 01–31 Ekim 2009 tarihleri arasında çok sayıda diş hekiminin gönüllü katılımıyla Tekirdağ’da da gerçekleşiyor. Mükemmel ağız sağlığının ve koruyucu diş hekimliğinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da isteyen herkes, gönüllü diş hekimlerinden randevu alarak ağız ve diş kontrolü yaptırabilecek, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler edinecek ve muayene sonucunda Colgate diş fırçası ve diş macunu numunlerine sahip olacak.
2008 yılında ise 5 bin gönüllü diş hekiminin katılımı ile yaklaşık 200 bin kişinin ağız ve diş kontrolünün yapıldığı Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında bu yıl 6 bin gönüllü diş hekimi ile 300 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. “Hedef Mükemmel Ağız Sağlığı” sloganı ile yürütülecek Ağız Sağlığı Haftaları hakkında http://www.agizsagligihaftalari.com/ adresinden veya 0800 211 63 07 ve 0532 755 35 40 numaralı ücretsiz telefon hatlarından detaylı bilgi alınabiliyor.
TÜRKİYE’DE HER 10 KİŞİDEN 6’SI ÇÜRÜK PROBLEMİ YAŞIYOR!
Colgate tarafından yaptırılan 2009 Ağız ve Diş Sağlığı Araştırması*’na göre Türkiye’de her 10 kişiden 6’sı çürük problemi yaşıyor. Türkiye’de en çok dolgu, diş çektirme ve acil durumlarda diş hekimi ziyareti yapılırken diş hekimine sadece kontrol için gidenlerin oranı yüzde 12.
* TNS Piar tarafından, 01–31 Ağustos 2009 tarihleri arasında “Yüz yüze anket yöntemi” ile 18 yaş ve üstü Türkiye kır/kent nüfusu kapsayan nitelikte; 18 ilde toplam 2012 birimlik örnek kitle ile gerçekleştirilmiş araştırmadır.
Türk Periodontoloji Derneği Hakkında
Temel amaçları arasında Türk toplumunun ağız sağlığının ileri ülkeler düzeyine çıkartılması ve bunun insan genel sağlığının bir parçası olduğunun topluma benimsetilmesi olan Türk Periodontoloji Derneği, 1970 yılında İstanbul’da kuruldu… Periodontoloji kelime anlamı olarak “dişi çevreleyen dokular ve dişetleriyle ilgilenen bilim dalı”nın adı! Colgate-Palmolive’in de destekçisi olan Dernek, 39 yılda 39 bilimsel kongre ve 19 bilimsel sempozyum düzenledi; hemen hepsi uluslar arası olan bu kongrelerde, ülkemizde periodontoloji alanında çalışan tüm genç bilim insanlarına ve tüm akademisyenlere bildirilerini sunma, posterlerini sergileme ve konferans verme gibi konularda zemin hazırladı. Sempozyumlarda bilimsel bir konuyu seçerek, ayrıntılı olarak irdeleyen TPD, periodontoloji eğitimi ile ilgili konular üzerinde de durmayı ihmal etmiyor. Toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenmesi için çeşitli çalışmalara imza atan Dernek’in merkez örgütü dışında Ankara ve İzmir şubeleri de aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Colgate-Palmolive Hakkında
Colgate-Palmolive, 1806 yılında New York’ta kuruldu. 2007’de 201’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan şirket, Türkiye’deki faaliyetlerine 1985 yılında başladı. Colgate-Palmolive ürünleri Türkiye’de, “ağız bakımı”, “kişisel bakım” ve “sert yüzey temizleyicileri” kategorilerinde sunuluyor. Şirketin Türkiye’de bilinen markaları Colgate ağız bakım ürünleri, Palmolive duş jelleri, Protex antibakteriyel sabunları, Hacı Şakir sabunları, Ajax yüzey temizleyicileri ve Lady Speed Stick bayan deodorantları...
Bilgi için: MPR Halkla İlişkiler
0212 212 34 60
İlknur Akgül Ardıç Derya Deniz
Medya Danışmanı Halkla İlişkiler Yönetmeni
iardic@mpr.com.tr ddeniz@mpr.com.tr

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...