***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ekim 2009 Salı

UZUNKÖPRÜ İLÇESİNDEN KISA KISA HABERLER

Barikatı kaldırdık
Yüksekokula sarıldık

Edirne iline bağlı Uzunköprü’ilçesinde açılması planlanan 5 yıllık Üniversite için büyük bir adım daha atılarak Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan ŞERH kaldırıldı.
Kurulduğu taktirde Uzunköprü’ nün ekonomisini büyük ölçüde rahatlatacak olan 5 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ nun M. Arif DİLMEN Ticaret Lisesinin hemen önünde Karayollarına ait olan yerin okul yapılması için onay geldi.
Yıllardır verilen mücadele, yapılan çalışmalar ve yazışmaların sonucunda Uzunköprü Ünivertesi konusunda nihayet istediğini aldı.
Konuyla ilgili olarak Uzunköprü ilçesi Yüksekokul Kırma ve Yaşatma Derneği tarafından gazetemize yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi;
“Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede, söz konusu parselde yüksek okul yapılması düşünüldüğünden, anılan faaliyetin gecikmemesi nedeniyle 5 (beş) yıllık sürenin dolmasını beklemeden karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’ ne ait tahsisin kaldırılarak Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ ne tahsis edilmesinde karayolları bakımevi sahası ile söz konusu parsel arasına karayolları 1. Bölge Müdürlüğünce uygun görülen tipte bir duvarın yapılması şartı ile sakınca görülmediği Edirne Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ ne bildirilmiştir.
Denilmekte ve 5 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’ nun yapımında sakınca kalmamaktadır.
Dernek Yönetimi olarak tüm Uzunköprü’ lü vatandaşımızın her türlü desteğini bekliyoruz.

CHP UZUNKÖPRÜ İLÇE TEŞKİLATI BELİRLENDİ

Edirne iline bağlı Uzunköprü CHP İlçe Teşkilatında günlerdir merakla beklenen yeni yönetim kurulu İlçe Başkanı Ramis ÖZGEN tarafından açıklandı.
Hafta içerisinde parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ramis ÖZGEN’ in açıkladığı yeni yönetim kurulu listesinin çoğunun üniversite mezunu oldukları gözlerden kaçmadı.
Cumhuriyet Halk Partisi’ nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;
Şevki ALGÜL (Avukat), Hidayet KAHVECİ (Veteriner), Asım KARA (Muhtar), Yaşar SASA (TREDAŞ Bölge Şefi Emekli), Yakup ATALAY (Maden İşletmecisi), Halit ATAKUL (Emekli Öğretmen), Mithat GEÇKİN (Muhtar), Hikmet FİDAN (Emekli Öğretmen), Evşen KABAKLI (Avukat), Semiha ŞENGÜL (Konfeksiyoncu

BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN BASINLA SOHBET YAPTI

Edirne ilinin Uzunköprü ilçesi Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN önceki gün akşam saatlerinde Basın mensupları ile bir araya gelerek Ergene Oteli’ nde yemek yedi.
Basın mensupları ile iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret gösteren Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN’ in verdiği yemek bilgilendirme toplantısı çerçevesinde gerçekleşti.
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan söz konusu yemekte Başkan İŞBİLEN Basın mensuplarını son çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Son çalışmaları 5 ana maddede özetleştiren Başkan İŞBİLEN Gazi Caddesinde yeni yapılacak bir düzenlemeyle ağaçlandırma ve ışıklandırmanın yenileceğini, hayvan barınağının yapılacağını, baz istasyonları, Kilise ve özellikle 5 yıllık yüksekokul için Belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi
KAYNAK.UZUNKÖPRÜ BARIŞ GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...