***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ekim 2009 Salı

TRAKYA’NIN ÖRNEK İŞ ADAMLARINDAN SÜLEYMAN ÇÖLGEÇEN 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ.



Haber: Metin KARAKUŞ
Trakya’nın örnek iş adamlarından ve Çölgeçen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Onursal Başkanı Süleyman Çölgeçen, 97 yaşında hayatını kaybetti.
Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyük Mandıra Beldesi, Şamdani Mahallesi, Çeşme sokak’ta ki tedavi gördüğü evinde dün gece saat 22.00 sıralarında hayatını kaybeden 97 yaşındaki Süleyman Çölgeçen, 7 çocuk, 27 torun sahibiydi.
Askeri Birliklerde ki Atlı Süvarilere ot toplayarak başladığı ticari hayatını, daha sonra çiftçilik, besicilik ve beraberinde süt ve peynir işine girerek devam ettiren ve çocuklarının gelişmesi ile birlikte ise Şirket kurarak işlerini büyüten merhum iş adamı Süleyman Çölgeçen, yağ, un, pirinç, yem işi ile Trakya’nın saygın, hayırsever bir iş adamı konumundaydı.
Tarihi Ata Güreşine büyük önem ve destek veren, Kırklareli Vergi Rekortmenleri listesinde yer alan, Otoriter ve disiplinli iş adamı Süleyman Çölgeçen, ayni zamanda Gıda dalında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının birçok ödülüne layık görüldü.
97 yaşında hayatını kaybeden, Trakya’nın örnek iş adamlarından ve Çölgeçen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Onursal Başkanı Süleyman Çölgeçen’in cenazesi öğle namazına müteakiben Merkez Camiinden kaldırılarak Şehir Mezarlığına defnedildi.
Merhum Çölgeçen’in cenaze törenine, aile yakınlarının yanı sıra, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyük Mandıra Belediye Başkanı M.Şükrü Çölgeçen, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Trakya Birlik Genel Müdürü İsa Gökçe, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Türkay Topal, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Saim Kırcı, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş, Babaeskispor Başkanı Mustafa Yamak, Büyük Mandıra Adaspor Başkanı Sinan Akay, Büyük Mandıra Güreş Ağası Yahya Göktaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanları, Banka Müdürleri, Daire Amirleri, İş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...