***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ekim 2009 Salı

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Malkarada

HEMİT VE GÖNENCE KÖYLERİNDE HAYATA GEÇİRİLEN MODERN SÜT SIĞIRCILIĞI TESİSLERİ GEZİLDİ
Malkara ilçesine gelen Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve İl genel meclisi üyeleri Gönence ve Hemit köylerindeki özel tip süt sığırcılığı tesislerini ziyaret etti.
Tesisleri beraberinde Kaymakam Salih Yüce ile birlikte gezen heyet son teknolojiyle donatılmış işletmelerdeki; Süt sağım ünitesi, düve besi ahırı, doğumhane, slaj çukuru, yem ve ot üniteleri, su deposu, inek ahırları vb. bölümlerine kadar tüm birimlerde incelemelerde bulundu.
Heyete; Hemit Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tekirdağ Köy - Koop Başkanı Ramazan Demirkıran ile Gönence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Salih Güneş, süt ve hayvan yetiştiriciliği ile işletmelerin hayvan ve günlük süt kapasiteleri hakkında bilgiler aktardı.
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MÜNİR KARAEVLİ; BÖLGE EKONOMİSİNİ
CANLANDIRMAK İÇİN BU TÜR ÖRNEK İŞLETMELERİN DİĞER İLÇELERİMİZDE DE KURULMASINA DESTEK VERECEĞİZ
Devletin kredi olanakları ile hayata geçirilen modern süt sığırcılığı tesislerinin Tekirdağ ilimizin diğer yörelerindeki uygulamalar için de örnek teşkil edeceğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Münir Karaevli Devrim’e yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti:
Hemit ve Gönence köylerindeki kooperatiflerin mülkiyetinde kurulan damızlık süt sığırcılığı işletmelerini gezdik. İl genel meclisi olarak temennimiz bu tür projelere diğer bölgelerimizde de destek vereceğiz. Bu projeler üreticilerimiz için çok güzel örnek projelerdir. Hem işletme giderleri, çalışma rahatlığı ve süt fiyatlarının değerlendirilmesi açısından çiftçilerimize örnek olacak projelerdir. Böylelikle üreticilerimiz ürettikleri sütleri daha farklı fiyatla pazarlama fırsatı bulacaklardır” dedi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...