***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ekim 2009 Perşembe

Çerkezköy'de Çifte Bayram coşkusu


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ileTekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, coşkuyla kutlandı28 Ekim’de başlanan Cumhuriyet'in Kuruluşu'nun 86’ncı ve Çerkezköy’ün 87’nci kurtuluş günü kutlamaları dün bir dizi etkinlikle devam etti.
HALK DA KUTLAMALARA İLGİ GÖSTERDİ
Sabah saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün Kurtuluşu kutlamalarına saat 10.30’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Buradaki kutlamalara Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Üzüm, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ali Bayer, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Turan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Kemal Hatipoğlu, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Kamil Çetintaş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy 80. Yıl Çocuk Yuvası Müdürü Mustafa Dursun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katılırken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile CHP Tekirdağ Milletvekilleri Enis Tütüncü ve Faik Öztrak da mesaj göndererek Çerkezköylülerin bayramını kutladı.

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Çerkezköy Kaymakamı A.Akın VArıcıer, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kutlama programında ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Kalkınma ve modernliğin simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 86’ncı yılını büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Ertem, “Cumhuriyetin ilanı köklü bir değişiklik başlattı. Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik anlayışından taviz vermeden Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemektedir” dedi.

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ
Türkiye’nin her alanda Avrupa Birliği ölçütlerini yakalamış, yarınını gören bir ülke olma yolunda ilerlediğini ifade eden Ertem, Cumhuriyet’in ilanının yıldönümü ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun yıldönümünü aynı gün kutlamaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. “87 yıl önce Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuldu. İşgal altında kaldığı 27 aylık Yunan işgali sırası en acı günlerini yaşadı. 30 Ekim’de Çerkezköy’e gelen Mümtaz Aktay komutasındaki jandarma birlikleri Çerkezköy’ü geri aldı” diyerek konuşmasını sürdüren Ertem, tüm Çerkezköylülerin çifte bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

ARTIK 20-30 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL
Ali Ertem’in konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Cumhuriyet’in ilanının 86’ncı yılını kutlamanın haklı sevinç ve gururunu yaşadığını belirterek Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anan Kaymakam Varıcıer, Türkiye’nin artık 20-30 yıl önceki Türkiye olmadığını söyledi. Varıcıer, “Türkiye ekonomisi dibe vurmuş, birkaç ürün dışında dış ülkelere ihracat yapmayan bir ülkeden yurtdışında yatırımcıları olan ve dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapan; teknolojik yönden gelişmemiş bir ülkeden teknolojik gelişmeleri takip eden ve onlara ayak uyduran; komşuları ile sıkıntıları olan bir ülkeden komşuları ile ilişkileri iyi, söz sahibi olan; dış politikayı sadece izleyen bir ülkeden dış politikada risk alabilen inisiyatif kullanabilen; demokrasiyi sadece oy kullanmaktan ibaret gören bir ülkeden kullandığı oyu takip eden tam demokrasi bilincine sahip insanların oluşturduğu bir ülke oldu” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ
Gelişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Kaymakam Varıcıer, “Değişen, gelişen dünyaya, evrensel değerlere gözü ve kulağı kapatarak yol alınamayacağını geçmişte acı tecrübelerle gördük” dedi. Milli mücadelenin tüm etnik ve dini unsurların katılımı ile yapıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra herkesin ‘Türk Milleti’ adı altında toplandığını vurgulayan Varıcıer, “Ülke ve milletin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan durumlar meydana geldiğinde devlet gereken tedbirleri alır. Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük bir devlettir. Pek çok ülke için örnek teşkil eden bir ülkedir. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenleri, ülkeyi bölmek isteyenlerin oyununa gelmeden bize yakışır şekilde birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

SADECE BİLGİLİ GENÇLER YETİŞTİRMEK YETMEZ
Öğretmenlere de seslenen Varıcıer, “Bilgili gençler yetiştirmek yetmez. Ülkesinin sorunu için uykuları kaçan, ülkesine hizmet eden gençler yetiştirmek lazım. Bu ağır sorumluluğun altından kalkabilmeleri için tüm kesimlerin onlara destek vermesi ve güvenmesi lazım” şeklinde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda kadınların birçok fazilet örneği sergilediğini ve kadınların en saygın yerde olduğunu vurgulayan Varıcıer,“Bir yandan eğitim seviyesini yükseltmek, gençleri geleceğe hazırlamak, toplumun her kesimine hizmet etmek, engellilere kucak açmak ve bu konulardaki duyarlılığımızı geliştirme çabasındayız” diyerek tüm Çerkezköylülerin bayramını kutladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Varıcıer’in konuşmasının ardından Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mısra Sevinç ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri okurken, sonrasında da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler açıklandı. Resim dalında birinci olan Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Halenur Acar, ikinci olan 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Esmanur Kavak ve üçüncü olan Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Eray Ağdağ ödülünü Çerkezköy kaymakamı A.Akın Varıcıer’in elinden alırken, şiir dalının birincisi Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Göçmen, ikinci Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencisi Selim Daş ve üçüncü Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Bilal Çömlekçi’ye de ödüllerini Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak verdi.

HALK OYUNLARI GRUBU GÖSTERİ YAPTI
Kompozisyon dalında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Ömre Akyüz, ikinci Pakize Narin Lisesi öğrencisi Yonca Yılmaz ve üçüncü METEM öğrencisi Tansu Gökan’ın ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden almasının ardından program, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Berika Cansu’nun ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri okuması ile devam etti. Çerkezköylülerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Akoğlu’nun ‘Bugün’ isimli şiiri okumasının ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi bayram dolayısı ile hazırladıkları oyunlarla izleyenlerin karşısına çıktı. Yoğun beğeni kazanan halk oyunları gösterisinin ardından program geçit töreninin ardından sona erdi. Geçit töreni sırasında öğrenciler ve askerler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...