***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Ocak 2010 Pazartesi

“ HALK MUMCU’ yu UNUTMADI “

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da Uğur Mumcu törenle anıldı. Tören öncesi Çorlu Atatürk meydanında toplanıldı. Belediye başkanı Ünal Baysan, CHP ilçe başkanı Av. Emre Köprülü,Velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel,Yenice belediye başkanı Mızrap Topaloğlu,Çorlu belediye başkan yardımcıları,bazı belediye meclis üyeleri, ADD başkanı Yüksel Gür ve üyeler, CHP,Yeni parti ilçe Başkanı Göktürk Hoşses,Hak ve Eşitlik Partisi ilçe başkanı Hakan Demirkılıç, İşçi partisi ilçe başkanı Ertuğrul Orta ve Memleket sevdalılar derneği,bazı sendika başkan ve yönetim kurulu üyeleri,sivil toplum kuruluşlarının katılım ile oluşan kortejle yürüyüş başladı.
Çorlu Atatürk meydanından, Uğur Mumcu Parkı içinde yer alan Mumcu adına yaptırılan Basın Şehitleri anıtı önüne kadar yaya olarak kortej yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı ile tören başladı,
Çorlu ADD başkanı Yüksel Gür, anma gününün mana ve önemini belirterek,”Uğur Mumcu ölmedi. Gördüğünüz gibi sevgisi artarak aramızda yaşıyor” dedi.
ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSAN,”UĞUR MUMCU’ yu BİZİM KUŞAK TANIMA ŞANSINA SAHİP OLDU”
Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan,” Bugün, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun melun bir terör saldırısı sonucu aramızdan ayrılışının yıldönümü sebebiyle toplandık. Onun hatırasına ve değerlerine saygımızı göstermek için toplandık. 24 Ocak 1993 günü arabasına o bombayı koyan kanlı eller, Uğur Mumcu’yu bizden ayırdı. O’nun naçiz vücudu toprak oldu. Ama o düşünceleri ile ,eserleri ile ,tüm sıcaklığıyla aramızdadır.Ve içimizde yaşamaya devam etmektedir.Ben Mumcu’nun şu sözünü sizlere hatırlatmak isterim.! Kimi ölüler bize ne kadar yakın, Yaşayanların bir çoğu ne kadar ölü’ Bizim kuşağımız Onun gibi değerli bir yazar ve gazeteciyi tanıma şansını elde etti.
Kulağımda hala ; ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınız. Bir kişiye yapılan haksızlık bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur’ sözler çınlar. Mumcu Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusuydu. Tek eksiğin, bu ilke ve devrimleri ileri taşıyacak genç kadroların yetiştirilmesinde olduğunu söylerdi. Cumhuriyet okullarının v e eğitimde birliğin savunucusuydu. Köy enstitülerini kapatanlara kızardı
En büyük arzusu ülkenin Tam bağımsızlık anlayışıyla yönetilmesiydi. Kurtuluş savaşımızın anti emperyalist özünü iyi biliyordu. Atatürk’ün, böylesine önemli bir günü herhangi bir kuruma değil de ,neden ‘gençliğe ‘ armağan ettiğini çok iyi kavramıştı. Bize düşen görev O’nun fikirlerini hiç ölmemiş gibi yaşatmak ve senede sadece bir günlük anma toplantısıyla değil, hayatımızın her anında rehber yapmaktır. Bu sayede Uğur’lar ölmez ve her yeni güne çoğalarak doğarlar” Dedi.
CHP İLÇE BAŞKANI AV. EMRE KÖPRÜLÜ,” UĞUR MUMCU CESURDU DOĞRU BİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR VE YAZABİLİYORDU”
CHP ilçe başkanı Av.Emre Köprülü,” Mumcu bundan tam 17 yıl evvel karlı bir Ankara sabahında karlı sokakta bulunan evinin önün de,arabasına konulan bir bomba ile katledildi.
Katilleri korkaktı, o yüzden kahpece, haince, yüzlerini saklayarak bir bomba ile canına kıydılar. O kadar korkaktılar ki gerçek katilleri bu cinayeti planlayanlar, kendileri çıkamadılar. Ortaya ucuz tetikçiler tuttular. Uğur Mumcu ise aksine cesurdu. Sadece bir kalemi vardı. Ama cesurdu. Doğru bildiğini hiçbir şeyden korkmadan söyleyebilecek kadar cesurdu. Tam anlamı ile bir aydındı. Bugün hep birlikte yaşadığımız Türkiye’nin tutsaklaştırılması sürecini yıllar evvelden gördü. Emperyalizme karşı dimdik ayakta durdu.
Araştırmacı gazeteciliğin ne olduğunu Türkiye’ye o öğretti. Yolsuzlukları birer birer ortaya serdi. Mafya siyasetçi derin devlet ilişkisi üçgenini ilk o anlattı. Kendisi için değil vatanı için anlattı ve vatanı için yaşadı.Vatanını sevdi,milletini sevdi. Ama ne acıdır ki devleti böyle bir aydınını koruyamadı-korumadı.
Ne acıdır’ ki Uğur Mumcu cinayetini planlayanlar bugün hala bulunamadı. Halkının önüne gerçek katilleri konulamadı.
Amaçlarına ulaşmayacaklarını göstermek için buradayız. Çünkü Uğur Mumcu’yu öldürseler de bizler onu aramızda yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni Parti ilçe başkanı Göktürk Hoşses, İşçi partisi başkanı Ertuğrul Orta, Uğur Mumcu’dan söz ettiler.Gençler Mumcu’yu Şiirle ve konuşmalarla anlattılar. Çorlu ADD adına ise hazırlanan konuşmayı Fatma Kurt okudu.
“ Artık hepimiz biliyoruz’ ki, ülkemizde 70 yıldır olup bitenler aslında Türk Devrimine karşı amansızca yürütülen bir karşı devrim mücadelesinden başka bir karşı devrim mücadelesinden başka bir şey değildir. Ne yazık’ ki 11 Kasım 1938 sabahı başlayan karşı devrim süreci , Türk devrimine karşı kinle yaklaşan yeni bir nesil yetiştirmiştir. Bir yandan eğitim sistemimiz usulca ama kapsamlı olarak bozulurken, diğer yandan siyasi feodalizmin üstü örtülü olarak süregelmesi için hukuki ve siyasi altyapı hazırlanmıştır. Bu arada karşı devrimciler bu türlü örgütlenmeye hoşgörü ile yaklaşılmış ama Türk devriminin akademisyenlerinin gazetecilerinin ,askerlerinin katledilmelerine göz yumulmuştur.
İşte bu zihniyetin sahipleri 24 Ocak 1993’te evinin önünde şehit edilen Uğur Mumcu’nun katil veya katillerinin yakalanması şöyle dursun, kendi siyasi çıkarları doğrultusunda aynı görüşü paylaşmadıkları kişi veya kurumları bu cinayetin faili durumuna sokmaya çalışmaktadırlar. Onun katledilmesine göz yuman,suikastin ardından delilleri bir an önce yerlerden süpürmek için oraya koşarak gelen tetikçilerin değil.Gerçek faillerinin soruşturulmasına ısrarla karşı çıkan bu kurmaylar bugünde aynı o gün olduğu gibi işbaşındadırlar” dedi
Çorlu Uğur Mumcu anısına yapılan Basın şehitleri anıtına ellerdeki Kırmızı Karanfiller bırakıldı.
HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...