***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ağustos 2009 Cuma

Sigara yasağına karşı Çorludaki kahveciler suskun kaldı...


Çorlu oda Başkanı, “Mitinge esnafımız rağbet göstermediği için gidemedik”
Çorlu’da ki kahveciler sigara yasağını kabullenmiş gözüküyor
Kahveciler Kırathane ve Büfeciler odası Çorlu Başkanı Metin Bak işletmeler de uygulanan sigara yasağına karşı büyük girişimlerde bulunduklarını fakat esnafın bu yapılan çalışmalara kulak asmadığını belirtti.
19 Ağustos’ta Ankara’da yapılan kapalı ortamda sigara içme yasağı eylemine Türkiye’den 110 oda başkanı ve üyeleri katıldı.
Oda Başkanı Metin Bak, Trakya bölgesinden Çorlu, Tekirdağ ve Malkara dan otobüslerin miting için Ankara’ya gittiğini söyledi.
ÇORLU’ dan MİTİNGE KATILIM OLMADI
Oda Başkanı Metin Bak, “Miting nedeniyle 980 üyemizin cep telefonlarına tek tek mesaj çekerek mitinge davet ettik. Esnafımızın duyarsızlığı ve katılımın olmaması nedeniyle bu mitinge gidemedik” dedi.
Mitingden 1 hafta önce Ankara İç Kale otelinde tüm oda Başkanları ile bir araya gelerek miting kararı aldıklarını belirten Bak, düzenlenen toplantıya milletvekili ve bakanlarında davetli olduğunu ancak katılımın olmadığını söyledi.
Ankara Kahveciler, Kırathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu tarafından düzenlenen mitinge katılamadıkları için üzgün olduklarını belirten Metin Bak, “esnafımızın bu konuda duyarlı olacağını sanıyorduk fakat yanıldık.
Bizler onların iyilikleri için gece gündüz durmadan çalışırken sigara yasağı konusunda düzenlenen mitinge katılımın olmaması bizleri çok üzdü” dedi.
Çorlu Kahveciler, kırathaneciler ve büfeciler odasına bağlı 992 üyeden sadece 12 üyenin katıldığını belirten Bak, “bu az sayıyla Ankara’ya mitinge gitmek güldürücü bir durum olacaktı” dedi.
Türkiye genelinde bir araya gelen 110 oda başkanı ve üyeleri 19 Ağustos Çarşamba sabahı saat 11.00 de Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında bir araya gelerek sigara yasağı için oturma eyleminde bulundular.
Eyleme Tekirdağ ve Malkara dernekleri giderken Çorlu gidemedi.
Yasal bir oda olan Kahveciler, kırathaneciler ve büfeciler odası Çorlu’ daki üyelerinin suskun kalmaları,
“Çorlu’da kahveciler buna razı yani sigara içme yasaklarını kabullenmiş olduklarının mesajını verdi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...