***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ağustos 2009 Cuma

Taşeron Firma İşçilerin 4 Ay Maaşını Ödemedi, Birde Kapı Önünekoydu


Çorlu Devlet Hastanesi İnşaatı Durdu

Tekirdağ iline bağlı Çorluda 17 Mart 2008 tarihinde TOKİ tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanan 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi inşaatında taşeron firmadan paralarını alamayan işçilerin gece yarısı yaka paça şantiye binasından dışarıya atıldığı iddia edildi. Yaklaşık 50 işçi 4 aydır alamadıkları maaşlarını alabilmek için inşaat alanı dışında bekliyor.
Dün gece taşeron firma yetkilileri ile işçiler arasında çıkan tartışmanın ardından arbede sırasında işçilerden birinin başına demir çubukla vurularak yaralandığı öğrenildi. Hastane inşaatını bir şirketin yaptığını taşeronluğunu da başka bir şirkete yaptırdığını söyleyen işçiler yaklaşık 4 aydır paralarını alamadıklarını iddia ettiler. İşçiler paralarını alacakları güne kadar hastane inşaatının çevresinden ayrılmayacaklarını belirttiler. Samsun ve Ordudan çalışmak için Çorluya gelen 50 kadar inşaat işçisi 4 aydır çalıştıkları 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi inşaatından para alamadıkları, bu nedenle işi bıraktıklarını ve ardından yaka paça dövülerek şantiyeden dışarı atıldıklarını söylediler. TOKİ tarafından yapılan ihaleyi 46.452.405.70 TLye kazandığı ve bu gurubunda işin taşeronluğunu başka bir şirkete verdiği öğrenildi. Fakat taşeron şirketinin kriz nedeniyle işçilerin paralarını yaklaşık 4-5 aydır vermemesi üzerine yüklü miktarda alacağı biriken inşaat işçileri işi bıraktı.
İnşaat işçilerinden İsa Gökmen (26), 4 aydır hakkımız verilmedi, sigortamız kesildi. Sigortalarımız düzgün şekilde yatırılmadı. Her konuda bizim hakkımız yeniyor. Hakkımız olan parayı da vermiyorlar. Bizi kıskaca almış durumdalar. Bizi de gece yarısı şantiyeden dışarıya attılar. Geceyi dışarıda uyuyarak geçirdik. 4 aydır paramızı alamıyoruz. Toplam 80 kişinin yaklaşık 5er bin TL alacağı var. İşçilerden birine kafasına demirle vuruldu. Şuanda hastanede tedavi altında dedi.
İşçilerden Erhan Aydemir (30) sigortalarının 20 günlük veya hiç yatırılmadığını belirterek, Firmanın sahibi Milletvekili, hastane inşaatında işin durduğunu duyunca buraya geldi. Taşeron firmayı buradan kovdu. Bizleri de gece yarısı dışarıya attı. Paralarımız alamadık. Şuan hastane inşaatı durdu. Kalıpçı ve demirci inşaatta yok dedi.
İşçiler güneşten korunmak için derme çatma yaptıkları alanda beklemelerini sürdürürken, paralarını alacakları günü bekliyorlar. İşçiler kendilerine yemek dahi verilmediğini, gece soğukta dışarıda yattıklarını söylediler. Bavullarıyla dışarıda ne yapacaklarını bilmeden bekleyen işçiler çaresizce yetkililerden yardım bekliyor.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...