***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Eylül 2009 Cuma

Fen İşleri Müdürlüğü Yeni Yollar Açıyor




Çorlu´nun çeşitli bölgelerinde yol yapım ve onarım çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni yollar açıyor. Atatürk Bulvarı´na alternatif olarak yapılan Bülent Ecevit Bulvarı´nda birinci etabı olan Tekirdağ Yolu ile Cumhuriyet Parkı arasındaki bölgede zemin dolgu çalışmaları önemli ölçüde tamamlanırken, Atakent Bölgesi´nde de çalışmalar yürütülüyor. Bu bölgede Bulvar Yolu altyapısı hazırlanırken yeni açılacak Mimar Sinan Lisesi´nin yerleşkesine geçiş yolu yapımına başlandı. Yapılan bu çalışmalarla sonra Mimar Sinan Lisesi ve Devlet Hastanesi açılana kadar bölgedeki ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor.
Fen İşleri Ekipleri diğer bölgelerde de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Asfalt Şantiyesi´nin devreye girmesinden sonra asfalt çalışmaları başlatılan Sağlık Mahallesi´nde sona gelindi. Anacadde ve işlek yolların tümü asfaltlanırken, son olarak Ahmet Yasevi Caddesi ve bağlantı bağlı sokakları sathi asfalt ile kaplandı. Asfalt Serim Ekibinin çalışmalarını yerinde takip eden Fen İşleri Müdürlüğü Personeli Fahri Sarışın, gelinen noktayı değerlendirerek, "Sağlık Mahallesi&8217;nde çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamladık. Arka bölgelerde bulunan birkaç cadde ve bağlantı sokaklarına asfalt döktüğümüzde Sağlık Mahallesi´nde asfaltsız yol kalmayacak."dedi.
Ekiplerin çalışmaları sürerken mahalle sakinleri de Fen İşleri Personeliyle sohbet ederek yol çalışmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Öte yandan asfalt şantiyesinde doğalgaz ısıtma sistemine geçildi. Kurulduğu dönemde kömürlü ısıtma sistemine sahip olan şantiye gelişen teknolojinin şartlarına uyarlanarak doğalgaz sistemi ve ekipmanları monte edildi. Doğalgazlı ısıtma sistemiyle yapılan ilk çalışmanın ardından açıklamalarda bulunan Şantiye Şefi Ahmet Eroğlu, "Doğalgazlı ısıtma sistemine geçilmesiyle birlikte kömürlü ısıtmada oluşan duman ortadan kalktı. Ayrıca şantiyenin çalışma kapasitesinde yüzde 20´ye varan oranlarda artış olacaktır. Böylelikle şantiyede hava kirliliği olmayacak ve daha verimli bir ortamda çalışılacaktır."diye konuştu.



HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...