***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ekim 2009 Perşembe

KESİMOĞLU, “LAİK CUMHURİYETİN TEMEL YAPI TAŞLARI YERİNDEN OYNATILIYOR






Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli 22.Dönem Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP’de 33.Olağan Kurultay süreci öncesi, CHP Babaeski İlçe Başkanlığı’nda, partilileri ile bir araya geldi.
Kurultay süreci devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde, yoğun bir üye trafiği yaşanan Babaeski İlçe Teşkilatı tüm dikkatleri yaklaşan kongre sürecine çevirmiş durumda.
Mehmet Siyam Kesimoğlu, Parti binasında yaptığı konuşmada, “Laik Cumhuriyetin temel yapı taşlarının yerinden oynatıldığını belirtti.”
Kesimoğlu, daha sonra konuşmasında şunları kaydetti; “Sayın Başbakan ailelere sesleniyor en az 3 çocuk yapın diyor, diğer yandan her üniversite mezununa iş bulmak mecburiyetinde değiliz diyor. Ülke’de açlık, yoksulluk, işsizlik tahammül sınırlarını aşmış durumda, Ülkeyi yöneten, yönetemeyen iktidarın sorunlara yaklaşımı bu. Adının ne olduğu, içeriğinin ne olduğu belli olmayan, bilinmeyen sorunlarla haftalardır Ülke, kamuoyu meşgul ediliyor. Hedef gerçek sorunlar konuşulmasın, tartışılmasın. Diğer yandan 2 devlet, 1 millet dediğimiz Azeri kardeşlerimizle tarihten gelen birlik yok sayılıyor, Ermenistan ile protokol imzalanıyor. Elbette ki her iki konuda önemli, üzerinde titizlikle durulması gereken sorunlar. Ancak öncelik arz eden durumlar değil. Ayrıca bir yeri yapalım derken, bir yeri yıkmak doğru yaklaşım değil. Partimizde Kurultay süreci başladı. Ülkenin içinde bulunduğu çember her geçen gün daralıyor. Bir yandan bölücü terör yükseliyor, haritalar ortada dolaşıyor, diğer yandan devletin başına türban tamamıyla geçirildi, laik Cumhuriyetin temel yapı taşları yerinden oynatılıyor. Ve nihayet ekonomik kriz bu iki tehlikeyi taçlandırıyor. İşte bu ortamda devlet kurmuş CHP’ne ihtiyaç her zamankinden daha çok. Beklemeye tahammülü olmayan Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. CHP’nin de herkese ihtiyacı var. Kardeşlik, dostluk, barış, hoşgörü, dayanışma anlayışıyla hepimiz kol kola girmeliyiz, önce partiye sonra ise Türkiye’ye sahip çıkmalıyız. Gün Türkiye’ye sahip çıkma günü. Kendi aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, Türkiye’ye sahip çıkmanın yolu buradan geçiyor. Aksi durumda çıkacak olan sonucun hesabını bırakın topluma, kendi vicdanlarımıza veremeyiz. Umarım ve dilerim ki delege tespitlerimiz, kongrelerimiz bu anlayışla gerçekleşir. Sağlıklı bir yapılanma süreci ile ülkenin önünü açarız.”
Daha sonra ise, CHP İlçe Başkanı İrfan Altınel, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, 22.Dönem Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir Korular, İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, İlçe Saymanı Seher Sezgin, CHP Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Turgut, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Taşkın, Parti Yönetim Kurulu ve Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte Partiye yeni Üye olan;
Taşağıl Köyü Muhtarı Zafer Çevik, Çiğdemli Köyü Muhtarı Alaaddin Özgen, Mutlu Köyü Muhtarı Murat Yaraş, Çavuşköy Muhtarı Mehmet Kahraman, Erikleryurdu Köyü Muhtarı Raif Vuran, Karamesutlu Köyü Muhtarı Celalettin Çetin, Muammer Süer, Kubilay Özer, Âdem Eken, Adnan Üstünay, Necati Apak, Hasan Demirci, Yılmaz Kılıç, İhsan Abalı ve Üstün Öztekinel’e parti rozeti taktılar.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...