***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Temmuz 2009 Salı

Pazarcı Esnafının Hırsızlık İsyanı


Çorlu`da semt pazarlarında tezgah açan pazarcı esnafı son dönemde artan hırsızlık olaylarından dert yanar hale geldi.

Pazarcı esnafının tezgahlarından birkaç sokak ötede park halinde bulunan minibüslerinden çalınan mallar, pazarcıları isyan noktasına getirdi.
Çorlu`da kurulan semt pazarlarında hırsızlık olaylarının arttığını öne süren pazarcı esnafı duruma tepki gösterdi. Son olarak Pazartesi Pazarına tezgah açmak üzere gelen ve Pazar alanının bir sokak arkasındaki Şehit Ahmet Çelekoğlu Sokak üzerine arabasını park eden esnaf Ahmet Baykara, 59 PZ 206 plakalı minibüsünün ön camının kırıldığını ve içerisindeki mallarının boşaltıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 3- 4 bin TL değerinde malının çalındığını vurgulayan Baykara; Pazarcı esnafının belini büken ekonomik şartlar ve büyük marketlere bir de hırsızlık eklendi. Sabah iki esnaf arkadaşımızın daha arabası soyulmuş, bir esnafın da deposuna hırsız girmiş. Son haftada benzer olayların sayısı arttı. Faili meçhul olarak kalan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasını istiyoruz dedi.Çorlu pazarcılar odası Başkanı Enver Şengelir yaptığı açıklamada son bir iki ay içerisinde yaklaşık yirmi aracın soyulduğunu belirterek artı bu hırsızlık olaylarına bir dur denilmesi gerekir. Çalınan mallar bulunmuyor. Esnafımız hırsızlık olaylarından korkar hale geldi. Bu olaylara artık yetkili merciler bir dur desin derken
Hırsızlık olaylarından dert yanan esnaflar ise; Bugün diğer esnaf arkadaşlarımızın başına gelen hırsızlık olayı yarın bizim de başımıza gelebilir. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Daha evvel hırsızlık şoku yaşayan bazı esnaflar bu şoku atlatamadı ve esnaflıkları sona erdi. Yetkililer, sermayesi minibüsünde ya da kamyonunda olan pazarcı esnafını hırsız belasından kurtarsınlar diye konuştular.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...