***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Eylül 2009 Çarşamba

—KIRKLARELİ’NDE, 1.ULUSAL ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI…

Haber: Metin KARAKUŞ
Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği iş birliğince ortaklaşa gerçekleştirilen “1’inci Ulusal Şiir Yarışması” sonuçlandı.
Kırklareli İli tarihinde ilk defa düzenlenen 1’inci Ulusal Şiir Yarışmasına, Ülkenin çeşitli yerlerinden 300’e yakın şair, posta ile katıldı.
Hiçbir yerde yayınlanmamış ve alıntı olmayan eserlerden oluşan şiirlerin yarıştığı yarışmada, Jüri Üyeleri tarafından okunarak yapılan değerlendirme sonuçları 3 aylık bir çalışma sonucunda belli oldu.
Jüri tarafından yapılan açıklamada, Serbest Vezin Şiir dalında; 1’inci Hicabi Türkoğlu, “Sözcük Anlamını Yitirmiş” (Gebze), 2’inci Mustafa Keleş, “Bilmiyorum” (Aksaray) ve 3’üncü Mustafa Bülbül, “Boş ver gitsin” (Aksaray) adlı şiirler dereceye girdi.
Hece Vezin Şiir dalında; 1’inci İbrahim Şaşma, “Öyle Sevdim” (Karaman), 2’inci Mürvet Canik, “Sevgi Üstüne” (Lüleburgaz) ve 3’üncü Mazlum Cihangir, “Sen Nasıl Seviyorsun” (İzmir) adlı şiirler dereceye girdi.
Ayrıca Jüri tarafından, Özel Teşvik ödülüne ise Aybüke Abinç, “Ben Böyle Seviyorum” (Pınarhisar) adlı şiiri ile layık görüldü.
Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş, yaptığı açıklamada, Organizasyonun gerçekleşmesinde en büyük destek ve katkıda bulanan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a ve emeği geçen Belediye Personeline teşekkür etti.
Ermiş, dereceye girenlerin ödüllerinin daha sonra düzenleyecekleri “Şiir ve Türkü” günündeki halkın da katıldığı bir programda vereceklerini belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...